Buurten met de buren

Buurten-met-de-buren

De zomer is de ideale tijd om je buren beter te leren kennen. En hoe kan dat beter door de hele buurt uit te nodigen om samen te barbecueën?


Beter een goede buur…

Goed contact met je buren is belangrijk. In buurten waarin men sociaal en vriendschappelijk met elkaar omgaat, voelt men zich veiliger. Bovendien draagt de sociale betrokkenheid bij aan het algehele geluksgevoel, en laten we vooral de gezelligheid niet vergeten! Steeds meer mensen doen minder moeite om hun buren te leren kennen. En dat is zonde, want hoe fijn zou het zijn als je weet dat je bij je buren terecht kunt voor hulp, het lenen van een kopje suiker of ‘gewoon’ een gezellig praatje?

Hoe goed ken jij je buren?

Maak jij regelmatig een praatje met je buren? Of blijft het bij een ‘hallo’ of een vriendelijke hoofdknik? Misschien is er wel een aantal mensen uit je buurt die je beter zou willen leren kennen. Wat houdt je tegen?

Gezellig barbecueën met de buren

Eten brengt mensen bij elkaar. Het levert boeiende gesprekken op, gezelligheid en fijne herinneringen. Een barbecue met de buurt is dan ook de ideale manier om (opnieuw) in contact met je buren te komen. Word je al enthousiast? Trommel dan iedereen op in je straat!

Organiseer een buurt BBQ!

Hoe doe je dat? Simpel, prik een datum, regel een aantal barbecues, vraag of iedereen iets lekkers voor op de barbecue klaarmaakt en een stoel en eetgerei meeneemt. Andere ideeën volgen dan vanzelf. Je zult zien dat er altijd buren zijn die muziek kunnen maken, de buurt extra gezellig willen aankleden of als geen ander kunnen barbecueën. Gezelligheid gegarandeerd!

Tip: gebruik deze handige datumprikker app.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

De gloeiendste BBQ trends

De gloeiendste BBQ trends

De gloeiendste BBQ trends

BBQ, het is telkens weer een feest! Met deze tips zorg je ervoor dat je BBQ net dat tikje meer krijgt.

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

De BBQ-trends van deze zomer

De BBQ-trends van deze zomer

De BBQ-trends van deze zomer

Bij een mooie zomeravond hoort natuurlijk een barbecue. Want wat is gezelliger dan met z’n allen in de tuin eten? Zo’n feestje kan niet lang genoeg duren, probeer daarom de maaltijd over de avond te spreiden.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow