Champagne, volgens de regels van de kunst

Champagne, volgens de regels van de kunst

Champagne! Een uitroep die al eeuwen voor instant sfeer zorgt. Is deze godendrank alleen voor kenners weggelegd. Nee hoor, je hebt geen bijzondere talent nodig om stijlvol champagne te serveren. Met deze tips kraak je een fles als een echte pro.


Champagne drink je koud

Een flesje bubbels drink je best koud, zo rond de 7° graden. Voor het beste resultaat plaats je de fles 20 minuten voor je ze wil drinken in een ijsemmer gevuld met ijsblokjes en ongeveer 1/3e water. Champagne die te warm is, zal schuimen en niet lekker smaken. Té koud is dan ook weer niet goed, omdat de smaak van de drank dan niet tot zijn recht komt.

champagne, bubbels

Champagne open je met een zucht

Champagne deskundig openen is niet iedereen gegeven. Doe het rustig en voorzichtig, en laat je niet afleiden door het feestgewoel. Verwijder het metalen korfje, maar let goed op dat de druk de kurk niet onmiddellijk van de fles blaast. Hou je duim stevig op de kurk terwijl je hem met de rest van je hand stevig omklemt. Neem met je andere hand de fles bubbels onderaan vast, met je duim in de ziel van de fles. Draai voorzichtig met de fles terwijl je de kurk stevig op de plaats houdt. Als je het goed doet, hoor je een zacht zuchtje op het ogenblik dat de eerste koolstofdioxide ontsnapt. De luide knal die we kennen uit de films is alles behalve goed voor de champagne of cava, aangezien zo veel van de bubbels uit de drank verdwijnen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Champagne schenk je in stijl

Echte champagne drink je uit een flûte of fluitje, een hoog smal glaasje. Om het schuimen in de hand te houden, schenk je eerst 2 vingers in het glas en wacht je tot het schuim verdwenen is vooraleer je het glas 2/3e vult.

Toast, drink en geniet!

Vul de glazen niet op voorhand maar schenk ze gast per gast in. Zet de fles nadien weer koud. Hou het glas vast aan de steel en zorg ervoor dat je lichaamswarmte de champagne niet opwarmt. Voor een extra feestelijk effect kan je een aardbeitje in elk glas doen. En dan is het tijd om te toasten, te drinken en te genieten.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina