De top van makkelijke recepten

De top van makkelijke recepten

Nu je weet hoe je groenten lekker voor kinderen kunt maken en welke voordelen groenten en fruit allemaal voor jezelf en je kinderen opleveren, hoef je alleen nog te leren welke keukentips je kunt toepassen om niet alleen je voedingsbudget in de gaten te houden, maar ook nog eens elke dag evenwichtig te eten. Zelfs wanneer je met jouw drukke agenda je schoenen voorbij loopt!


Weetjes over de basiskeuken

In een goed georganiseerde keuken kun je niet zonder planning. Met een goede planning kun je voorzien wat je volgende week kunt klaarmaken. Met deze ideetjes voor makkelijke recepten kun je de planning snel invullen en zullen de lege vakken je niet afschrikken.

Keukentips voor vleesgerechten

Kip is een uitstekende bron van eiwitten en vitamines en het ideale ingrediënt voor makkelijk klaar te maken recepten voor het doordeweekse avondeten.

  • Gril de kip zonder het vel.
  • Als je hesp klaarmaakt en je er een beetje voor een andere dag van opzij wil houden, moet je ze zo snel mogelijk in de ijskast leggen. Hesp kun je ook invriezen.
  • Vlees invriezen is een goede keukentip om te besparen op je budget. Koop het vlees wanneer het in de reclame is en vries het in voor later. Maar vergeet niet dat je het moet invriezen voor de vervaldatum. En wanneer je het laat ontdooien, moet het in de eerstvolgende dagen worden gegeten. Als je ervoor kiest het vlees in de microgolfoven te ontvriezen moet je het direct daarna klaarmaken.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Keukentips voor visgerechten

Maar er zijn ook goede keukentips voor vis!

  • Een of twee gerechten met vis per week zijn goed voor de gezondheid. Verse tonijn, zalm, sardines en forel zijn aanraders. En dat geldt ook voor tonijn uit blik!
  • Witte vis is een uitstekende basis voor een gezonde voeding en erg lekker met gestoomde groenten of rijst.

Keukentips voor gerechten met rijst of pasta

Zetmeelhoudende voedingsmiddelen zijn een goede bron van koolhydraten, energie onmisbare voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels, calcium en ijzer. Keukentip: ze moeten ongeveer 30% van je voeding uitmaken.

  • Het is van belang variatie aan te brengen in de bijgerechten en de voorkeur te geven aan de meest voedzame: tomatensauzen of groenten, kip en citroen, kaassaus.
  • Als de kinderen om pasta met pesto vragen, waarom zou je aan de saus dan niet een paar groenten toevoegen zoals kleine stukjes wortel of broccoli.
  • Wanneer je rijst kookt moet je een paar regels in acht nemen, vooral als je hem van tevoren klaarmaakt. Zodra hij gaar is moet je hem op minstens 60 graden warm houden. Maar als je hem liever koud eet, koel hem dan heel even af onder de kraan met koud water. In ieder geval mag je hem niet langzaam laten afkoelen.
  • Pasta en rijst zijn ideaal wanneer je even geen verse voedingswaren hebt.

Met deze eenvoudige keukentips die je handig kunt gebruiken in de alledaagse keuken van hoef je je hoofd niet meer te breken over het menu! En om de keuken achteraf schoon te maken, gebruik je gewoon een goed schoonmaakproduct.

En jij, wat zijn jouw tips voor een doordeweeks menu?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador