De chocoladefontein, een feest

De chocoladefontein, een feest

Waarom altijd pannenkoeken of wafels? Organiseer je een kinderfeestje, een high tea of een dessertenbuffet, kies dan eens voor een chocoladefontein. Het ziet er spectaculair uit én het is verrassend veelzijdig.


Misschien denk je dat een chocoladefontein te veel gedoe is, of dat je op die manier duizenden calorieë n binnenkrijgt. Niets is minder waar! Het is perfect voor mensen die niet graag koken, maar wel een hoog wow-effect willen bereiken.

Het principe is eenvoudig. Gesmolten chocolade wordt naar de bovenkant van de chocoladefontein gepompt en stroomt dan over de verschillende verdiepingen weer naar beneden. De gasten beschikken over verschillende dips (fruit, snoep, koekjes) die ze in de stroom chocolade kunnen dompelen.

Een chocoladefontein is verrasssend eenvoudig in het gebruik maar ziet er door de "verdiepingen" altijd feestelijk uit. De toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: van 40 cm voor tien personen tot wel anderhalve meter hoog voor een feest van meer dan duizend personen. Wie wil, kan ook een chocoladefontein huren.

Voor een mooi vloeibare chocoladestroom in je chocoladefontein, kies je best voor speciale chocoladepellets (stukjes chocolade in de vorm van muntjes). Ze bevatten veel cacaoboter en smelten daardoor heel makkelijk. Uiteraard heb je de keuze tussen witte, pure of melkchocolade. Gewone chocolade kan niet goed omhoog gepompt worden in de chocoladefontein en wordt te snel hard.

Mogelijke dips voor je chocoladefontein zijn stukjes fruit, marshmallows, lange vingers, meringues, stukjes nougat, cigarettes russes of marsepein.

Ben je bang voor de weegschaal? Zet dan vooral veel fruit op het menu! Maak bijvoorbeeld spiesjes met aardbeien, druiven, plakjes kiwi, schijfjes banaan en ananas. Maar ook exotisch fruit als mango en physaliskersen zijn een lekkere aanvulling voor je chocoladefontein.

Voor een extra feestelijke afwerking, kun je bij de chocoladefontein nog wat potjes zetten met verkruimelde speculoos, praliné, anijspoeder of hagelslag.

Zo blijft het netjes bij de chocoladefontein
Fruit heeft de neiging snel te verkleuren. Aangezien het de bedoeling is dat je gasten rustig kunnen genieten van de chocoladefontein, bestrijk je stukjes appel, peer en banaan best met een paar druppels citroensap. Zo blijven ze langer wit. Belangrijk is ook het gebruiksgemak. Snij fruit in hapklare stukken en verwijder pitten, schillen en steeltjes. Schik de dips op mooie schaaltjes rond de chocoladefontein en voorzie voldoende prikkers. Leg geen vochtige ingrediënten (zoals ananas) bij droge ingrediënten (zoals koekjes). Waarschijnlijk krijgen je gasten na verloop van tijd chocoladevingers, voorzie dus voldoende servietten en eventueel ook vochtige vingerdoekjes.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Donderdag veggie-dag? Geen idee hoe je lekkere vegetarische gerechtjes op tafel kunt zetten? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Dankzij deze beginnerstips leer je heerlijke maaltijden boordenvol groenten op tafel toveren.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Boleten, morieljes, eekhoorntjesbrood... Spring deze herfst kwistig om met champignons. Heerlijk bij een gebraad, een stoofpotje of een omelet. Behandel de champignons wel met respect.

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow