Deze zelfgemaakte kruidenolie is een smaakmaker voor je gerechten

Deze zelfgemaakte kruidenolie is een smaakmaker voor je gerechten

Geen ingrediënt in de keuken dat zo veelzijdig is als olie. Handig om mee te koken, maar ook om gerechten op smaak te brengen. Deze kruidenolie is daar perfect voor.


Dit heb je nodig:

  • Verse kruiden (zoals peterselie, dille, tijm, ...)
  • 2-3 teentjes look
  • 1 liter extra vierge olijfolie

Zo maak je het klaar:

1. Was de kruiden en laat ze daarna goed drogen.

2. Doe de kruiden in een fles, samen met de look. Overgiet dit met olijfolie, doe de fles dicht en laat enkele dagen trekken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3. Zeef vervolgens de olie. Zo haal je de kruiden en look er makkelijk uit.

Heerlijk bij slaatjes, pasta, vlees én vis!

Onze tip? Combineer deze kruidenolie met een salade van quinoa! Ontdek het recept hier.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

kljine

gemeld

dit zal ik zeker eens proberen. Verse kruiden heb ik al in mijn tuin, nu alleen nog wat look halen. Zal ook lekker smaken op een stukje brood.

  • melden

chiara

gemeld

Dit ga ik is proberen, mijn papa maakt altijd heerlijke azijn met takjes verse kruiden in die hij van zijn papa leerde maken.. Al jaren in onze familie en niet te missen in onze salades..

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer