Een heel bijzonder etentje voor twee

Een heel bijzonder etentje voor twee

Traditionele afrodisiaca, origineel geserveerd, brengen hem/haar gegarandeerd in vervoering.


Verleidelijke tempura oesters

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 35 – 40 minuten

Ingrediënten

  • 6 verse oesters

Dipsaus

  • 30 ml zwarte sojasaus
  • 10 ml honing
  • 30 ml vers citroensap

Tomatenchutney

  • 250 g tomaten in stukjes
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 30 ml azijn
  • 20 ml suiker

Tempurabeslag

  • Frituurolie
  • 30 g tarwebloem
  • 30 g bloem
  • snuifje zout
  • 10 ml geroosterde sesamzaadjes
  • 120 ml ijskoud spuitwater
  • 100 g glasmie, gekookt volgens de instructies op het pakje
  • limoenschijfjes om te serveren

Bereiding

  1. Open de oesters en giet het vocht af. Snij het vlees voorzichtig uit de schelpen, spoel de schelpen uit en bewaar ze voor het serveren.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en giet ze in twee sauskommetjes.
  3. Meng alle ingrediënten voor de tomatenchutney, verwarm het mengsel traag op een laag vuurtje en laat 10 tot 15 minuten koken tot de chutney dik en kleverig is. Laat afkoelen.
  4. Verwarm de frituurolie tot 190°C.
  5. Maak het beslag door tarwebloem, bloem en zout in een mengkom te zeven. Meng er de sesamzaadjes door en vervolgens het ijskoude spuitwater. Meng niet te lang: het beslag mag nog een beetje klonterig zijn.
  6. Dompel de oesters in het beslag en laat ze één voor één in de hete olie zakken. Frituur ze ongeveer een minuut tot ze goudgeel en krokant zijn. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op een blaadje keukenrol.
  7. Leg de oesters in de gereinigde schelpen, schep over elke oester een lepel tomatenchutney en schik de schelpen op een bed van glasmie. Sprenkel er wat dipsaus over. Dien op met limoenschijfjes en extra dipsaus.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bavarois van witte chocolade

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten + opstijven

Ingrediënten

  • 7 ml gelatine (met 20 ml water)
  • 250 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 30 g bruine suiker
  • 50 g gesmolten witte chocolade
  • 40 ml room
  • 30 g chocoladeganache

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken (in een kommetje met het water). Verhit ondertussen in een steelpan de melk tot ze begint te pruttelen.
  2. Klop de eierdooiers en de bruine suiker samen tot een mengsel met een lichte kleur en voeg dan beetje bij beetje de melk toe.
  3. Zet het mengsel weer op het vuur en roer tot het mengsel indikt. Neem van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe. Voeg daarna pas de witte chocolade toe aan de pudding. Laat afkoelen.
  4. Klop de room tot hij in een stijve piek blijft staan en schep hem door de afgekoelde pudding.
  5. Giet de pudding in vormen en laat hem opstijven in de koelkast.
  6. Om de bavarois uit de vormen te halen, volg je de omtrek met een mes en dompel je de vorm enkele seconden in heet water, zodat de randen loslaten. Hou de vorm ondersteboven en tik tegen de zijkant tot de bavarois loslaat. Schud zacht heen en weer als de bavarois niet uit de vorm komt.
  7. Smelt de chocoladeganache en sprenkel hem over het dessert.

Affogato

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kopjes espresso
  • 2 scheppen vanille-ijs

Bereiding

  1. Giet de hete espresso in twee grote glazen koppen en doe in elk glas een schep ijs.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador