Een origineel, zelfgemaakt kerstcadeau voor je moeder

Een origineel, zelfgemaakt kerstcadeau voor je moeder

Wat is er leuker dan een zelfgemaakt cadeau? Verwen je moeder met een origineel pakket om zelf appel-kriekentaartjes te bakken. Bonus: de volgende keer dat je er bent zal haar hele huis naar de heerlijke geur van zelfgebakken taart ruiken. Mmm!


Appel-kriekentaartjes

Voor het deeg:
140 g cakebloem
10 g  bruine suiker
65 g koude boter
65 ml koud water
2,5 ml citroensap

Meng de bloem en de suiker. Kneed de boter met je vingertoppen totdat een kruimelig deeg is ontstaan. Mix het citroensap en het water en voeg beetje bij beetje toe om een zacht en egaal deeg te vormen. Misschien heb je niet al het water nodig. Vorm een deegbal en dek af met huishoudfolie. Bewaar in de koelkast. Nadien doen je de deegbal in één van de drie potten.

Voor de vulling:
½ kilo appels
½ kilo krieken
wat citroensap
30 g bruine suiker
een snuifje kaneel
6 g maïzena

Hak het fruit in kleine stukjes. Meng met de overige ingrediënten voor de vulling en zet in de koelkast.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Voor het kruimeldeeg bovenop:
40 g koude boter
65 g cakebloem
20 g bruine suiker
50 g muesli of havermout
snuifje kaneel

Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze met de bloem totdat een kruimelig deeg ontstaat. Roer de andere ingrediënten hierdoor en bewaar in de koelkast.

Zo maak je het:
1. Zorg voor 3 middelgrote glazen bokalen, een mooi lint, een wijnkistje, 4 kleine taartvormpjes en inpakpapier.
2. Vul de glazen bokalen met de drie verschillende taartcomponenten uit de koelkast. Knip ronde vormen uit het cadeaupapier en plak deze op de deksels van de glazen bokalen. Maak kaartjes met nummers voor elk van de potten en bind deze rond de potten met een mooi lintje.
3. Bekleed een wijnkist met inpakpapier. Print het recept uit op een feestelijk papiertje of teken er zelf een taartje bij voor een echt persoonlijke toets.
4. Zet de potten in de doos, samen met de vier taartvormpjes en het recept.

Cadeaukaartje
Maak met een perforator een gaatje in een kaartje. Schrijf met lijm de naam van je moeder (of de vriendin waaraan je dit pakket cadeau gaat doen) en laat de lijm een beetje drogen. Drapeer dan een mooi touwtje op de lijm om de naam van de persoon te vormen. Zorg ervoor dat je een lang genoeg touwtje hebt om het uiteinde van de draad te laten verdwijnen door het gat, zodat je hiermee het kaartje rond het kistje kunt binden.

Het recept (print dit en stop mee in het kistje)
1. Laat pot 1 ongeveer een half uur op kamertemperatuur komen. Haal het deeg er uit en rol uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Dit is de taartbodem. Leg het deeg in elk van de vier vormpjes.
2. Prik gaatjes in elke bodem met een vork en bak deze blind in een voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende 10 minuten.
3. Schep de inhoud van pot 2 in de blind gebakken taartbodems.
4. En verdeel de inhoud van pot 3 over de vulling. Spreid dit gelijkmatig uit en bak de taartjes gedurende 15 minuten tot de bovenlaag goudbruin is. Laat afkoelen in de vormpjes gedurende ongeveer 5 minuten. Haal vervolgens de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en serveer met slagroom of ijs.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador