Idee voor een origineel sinterklaascadeautje

Eetbare geschenken

Dit leuke zelfgemaakte cadeau is perfect voor zoetekauwen.


Ieder jaar vraag je jezelf af wat de kinderen in hun briefje aan de Sint zouden kunnen vragen. Geef ze dit jaar een origineel, persoonlijk sinterklaascadeautje. Het gaat er immers niet om je kinderen te overladen met dure cadeaus waar ze net zo snel op uitgekeken zijn als op iets goedkopers. Ga dit keer eens nadenken over een met liefde gemaakt cadeau. Zin in meer geeft je alvast een leuke ideetje.

Chocolaatjes

Recept voor: ca. 30 stuks
Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 35 minuten
Oventemperatuur: 180°C

Ingrediënten

 • 205 g bloem
 • 150 g donkerbruine basterdsuiker
 • 115 g koude boter (in blokjes)
 • 210 g grote, gezouten pinda's
 • 1 groot ei

Toffeetopping

 • 100 g boter
 • 250 g donkerbruine basterdsuiker
 • 60 ml stroop
 • 120 ml slagroom
 • 100 g witte chocolade, in blokjes

Bereiding

 1. Voor de repen:
  Vet een vierkant bakblik van 24 cm in en bedek met bakpapier. Meng de bloem, suiker, boter en 150 g van de nootjes in een blender en mix tot het op grof broodkruim lijkt. Voeg het ei toe en mix opnieuw. Druk aan in het bakblik. Bak in een voorverwarmde oven gedurende ca. 30 minuten tot een mooi gouden kleur. Haal uit de oven en laat afkoelen.
 2. Voor de toffeetopping:
  Smelt de boter, suiker en stroop samen boven een middelwarm vuur. Roer tot alle suiker opgelost is. Eenmaal opgelost, voeg de room toe en laat sudderen. Roer af en toe tot het mengsel een zachte bal vormt. (Als je een klein beetje van het mengsel in een kom koud water laat vallen vormt het een zachte bal)
 3. Giet dit mengsel over de gebakken laag. Sprenkel de rest van de chocoladeschilfers en nootjes over de toffee. Laat uitharden in de koelkast. Verwijder uit het bakblik en snij in reepjes met een broodmes.

Als al dit kokkerellen je keuken in een staat van oorlog heeft gebracht, ben je snel klaar met een goed afwasmiddel.

Verpakking

Dit heb je nodig

 • Chocolaatjes
 • Een platte, witte geschenkdoos
 • Roze lint
 • Knutsellijm
 • Dubbelzijdig plakband
 • Een leuke hoedenspeld, kralen, letterbedeltjes en een zilveren armbandje.

Zin in een eetbaar geschenk?

Eetbare geschenken

Zo maak je het

 1. Rol een stuk roze lint op om een simpele roos te maken en lijm de bloemen op het deksel van een geschenkdoos met doorzichtig venster. Leg bakpapier onder in de doos en vul met de chocolaatjes. Sluit de doos met het deksel.
 2. Gebruik een foto van jou en je vriend of vriendin om een label te maken. Druk af en knip in een cirkel uit. Bevestig een leuke hoedenspeld met dubbelzijdig plakband en plak op de geschenkdoos. Maak een vriendschapsarmbandje met de bedeltjes en kralen, en spel haar naam met lettertjes. Bevestig aan een stuk lint en versier de doos met het lint en armbandje.

Zin in een eetbaar geschenk ?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Inspirerende cadeautjes met een persoonlijk cachet

Inspirerende cadeautjes met een persoonlijk cachet

Veel liefs van

Zin in het personaliseren van je cadeautjes? Het is altijd fijn om cadeautjes te krijgen, maar het geeft een nog fijner gevoel om cadeautjes aan anderen te geven. Vooral als je jouw cadeautje een aparte, persoonlijke identiteit geeft, waardoor degene die ze krijgt jouw stijl leert kennen en de attentie op onvergetelijke manier met jou associeert. Gegarandeerd succes nog voordat het cadeautje open is gemaakt!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow