Feestelijk dessert voor 8-10 personen

Feestelijk dessert voor 8-10 personen

Feestelijk dessert voor 8-10 personen

Wat heb je nodig?

 • een pak pannenkoekenbeslag
 • 3 blaadjes witte gelatine
 • 1 sinaasappel
 • 150 g witte chocolade, in stukjes
 • 2 dl slagroom
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 300 g frambozen (vers en anders uit de diepvries)
 • 2 el geleisuiker
 • mixer
 • springvorm ± 18 cm Ø
 • bakpapier
 • plasticfolie
 • poedersuiker
  Bereidingstijd: 30 minuten

Wat moet je doen?
Bak flensjes volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze apart.
Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water. Spoel de sinaasappel schoon, droog hem en rasp de oranje schil er fijntjes af. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap met het raspsel. Knijp de gelatine goed uit en los hem van het vuur af op in het sinaasappelsap. Leg de witte chocolade erin en blijf goed roeren totdat de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen tot het ingedikt is. Klop de slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker en spatel deze luchtig door de sinaaschocolade.
Zoek de frambozen uit en houd 50 g van de mooiste opzij voor de garnering. Schep 100 g frambozen door de chocolademousse. Doe de rest van de frambozen in een steelpan en breng ze aan de kook met 2 el water en het tweede zakje vanillesuiker. Kook de frambozen ± 1 min. en voeg dan de geleisuiker toe. Laat deze compote ± 4 min. koken en daarna afkoelen.
Vet de springvorm in. Bedek de bodem van de springvorm met een royaal stuk bakpapier en klem dat vast tussen wand en bodem. Bekleed de binnenwand van de springvorm met een lange, ± 8 cm brede strook bakpapier.
Leg een flensje in de springvorm en bedek het met een laag chocolademousse van ± 1 cm dik. Ga zo door totdat de flensjes en de mousse op zijn. Laat het laatste flensje onbedekt. Dek de taart af met plasticfolie en laat hem in ± 3 uur goed opstijven in de koelkast. Bestuif de taart met poedersuiker en garneer met de achtergehouden frambozen. Houd een scherp mes onder de hete kraan todat het lemmet flink heet is en snijd hiermee de taart in mooie spieën. Serveer met een schep van de frambozencompote.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Heerlijke hapjes op de barbecue!

Heerlijke hapjes op de barbecue!

Heerlijke hapjes op de barbecue!

Niets leuker dan op een barbecue te scoren met originele, overheerlijke hapjes. Met de producten van Herta tover je zonder moeite iets geweldigs op tafel, ook bij een barbecue. Probeer en geniet!!!!

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Een kunstig karamelletje

Een kunstig karamelletje

Een kunstig karamelletje

Koken is leren, proberen en experimenteren. En vergeet ook die portie doorzettingsvermogen niet. Zo verlangde ZIN IN MEER-experte Evelien jarenlang naar een amberkleurige, naar popcorngeurende karamel om heuse kunstwerkjes van te maken. Dat was buiten de witte zeeanemoon gerekend...

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.