Feestelijk dessert voor 8-10 personen

Feestelijk dessert voor 8-10 personen

Feestelijk dessert voor 8-10 personen

Wat heb je nodig?

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

  • een pak pannenkoekenbeslag
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 150 g witte chocolade, in stukjes
  • 2 dl slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 g frambozen (vers en anders uit de diepvries)
  • 2 el geleisuiker
  • mixer
  • springvorm ± 18 cm Ø
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • poedersuiker
    Bereidingstijd: 30 minuten

Wat moet je doen?
Bak flensjes volgens de aanwijzingen op het pak en houd ze apart.
Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water. Spoel de sinaasappel schoon, droog hem en rasp de oranje schil er fijntjes af. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap met het raspsel. Knijp de gelatine goed uit en los hem van het vuur af op in het sinaasappelsap. Leg de witte chocolade erin en blijf goed roeren totdat de chocolade gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen tot het ingedikt is. Klop de slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker en spatel deze luchtig door de sinaaschocolade.
Zoek de frambozen uit en houd 50 g van de mooiste opzij voor de garnering. Schep 100 g frambozen door de chocolademousse. Doe de rest van de frambozen in een steelpan en breng ze aan de kook met 2 el water en het tweede zakje vanillesuiker. Kook de frambozen ± 1 min. en voeg dan de geleisuiker toe. Laat deze compote ± 4 min. koken en daarna afkoelen.
Vet de springvorm in. Bedek de bodem van de springvorm met een royaal stuk bakpapier en klem dat vast tussen wand en bodem. Bekleed de binnenwand van de springvorm met een lange, ± 8 cm brede strook bakpapier.
Leg een flensje in de springvorm en bedek het met een laag chocolademousse van ± 1 cm dik. Ga zo door totdat de flensjes en de mousse op zijn. Laat het laatste flensje onbedekt. Dek de taart af met plasticfolie en laat hem in ± 3 uur goed opstijven in de koelkast. Bestuif de taart met poedersuiker en garneer met de achtergehouden frambozen. Houd een scherp mes onder de hete kraan todat het lemmet flink heet is en snijd hiermee de taart in mooie spieën. Serveer met een schep van de frambozencompote.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...