Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

De zomer komt eraan en dan heeft iedereen zin in ijsjes! Als vieruurtje of als dessert bij een barbecue onder vrienden is huisgemaakt frambozenijs een heerlijke, onweerstaanbare versnapering. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten en keukenmateriaal voor nodig. Want je hebt geen ijsmachine nodig om dit romige frambozenijs te maken.


Ingrediënten voor frambozenijs zonder ijsmachine

De kinderen zullen je vast willen helpen met het bereiden van dit recept voor frambozenijs zonder ijsmachine voor 4 personen. Dit zijn de ingrediënten die je ervoor nodig hebt:

  • 200 g frambozen
  • 40 g bloemsuiker
  • 80 g grove griessuiker
  • 20 cl halfvolle vloeibare room
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • zout

Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

Om aan dit recept frambozenijs zonder ijsmachine te beginnen, moet je de frambozen eerst een klein beetje opwarmen in een pan met een bodem water. Zo week je de frambozen een beetje voordat je er een fruitpuree van maakt.

Doe de frambozen in de mixer en pureer ze. Opgelet, hoe meer je mixt, des te minder stukken framboos je overhoudt. Je kunt voor het frambozenijs zonder ijsmachine kiezen voor het overhouden van wat hele stukken framboos, tenzij je liever een homogene puree maakt.

Wanneer de frambozenpuree klaar is, neem je het eigeel en de griessuiker die je met de klopper vermengt tot het mengsel wit wordt. Voeg er de frambozenpuree aan toe en meng met de klopper. Voeg daarna de vloeibare room toe en vermeng opnieuw. Zet dit mengsel opzij.

Geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine

De beste tip voor geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine is het goed opkloppen van het eiwit waar je een snufje zout aan toevoegt. Daar kun je dan de bloemsuiker aan toevoegen. Meng alweer tot je een romig mengsel krijgt.

Voeg vervolgens het eiwit toe aan de bereiding voor frambozenijs zonder ijsmachine. Klop de mengsels goed door elkaar.

Daarna hoef je de bereiding alleen nog in aparte schaaltjes te gieten voor sneller invriezen. Het geeft niet als je vlekken op je kleren hebt gemaakt, want daar heb je een goed wasmiddel voor. Sluit elk schoteltje af met plastic folie en zet ze minstens een hele dag in de diepvriezer. Dat was het: je frambozenijs zonder ijsmachine is in enkele minuten al klaar! Is dat niet slim?

En jij, heb jij ook recepten voor huisgemaakt ijs?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Recept gele paprikasoep met paprika

Recept gele paprikasoep met paprika

Recept gele paprikasoep met paprika

Soepen zijn onvermijdelijk in de gastronomie. Makkelijk en snel klaar te maken, heel smakelijk en snel aan te passen aan de goesting van de dag. Ze kunnen zowel als voorgerecht als hoofdschotel worden opgediend. Waarom zou je dan niet deze heerlijke gele paprikasoep met paprika uitproberen om zowel de kleintjes als de groten blij te maken? Bij deze soep zou je makkelijk een gezonde burger of een meloensorbet kunnen serveren.

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
swifferduster

swifferduster

Geschreven door sarah3 een lid van Zin in meer,11 oktober 2015

Recept voor een cocktail met bloedappelsien

Recept voor een cocktail met bloedappelsien

Recept voor een cocktail met bloedappelsien

Voor wie de temperatuur van een feestje een beetje wil opdrijven gaat er niets boven dat tikkeltje zuur van een appelsien, citroen of limoen. Citrusvruchten houden je smaakpapillen wakker en geven je een dosis vitamine C om je immuunsysteem te boosten. Dit wat zurige recept op basis van bloedappelsien is ideaal bij een panzanella salade en meloensorbet: laat je verleiden door dit recept voor cocktails met bloedappelsien! Bloedappelsienen zijn mooi robijnrood en zachter van smaak. Daarom zijn ze zo geschikt voor een cocktail met wodka en likeur.