Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

De zomer komt eraan en dan heeft iedereen zin in ijsjes! Als vieruurtje of als dessert bij een barbecue onder vrienden is huisgemaakt frambozenijs een heerlijke, onweerstaanbare versnapering. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten en keukenmateriaal voor nodig. Want je hebt geen ijsmachine nodig om dit romige frambozenijs te maken.


Ingrediënten voor frambozenijs zonder ijsmachine

De kinderen zullen je vast willen helpen met het bereiden van dit recept voor frambozenijs zonder ijsmachine voor 4 personen. Dit zijn de ingrediënten die je ervoor nodig hebt:

  • 200 g frambozen
  • 40 g bloemsuiker
  • 80 g grove griessuiker
  • 20 cl halfvolle vloeibare room
  • 1 eigeel
  • 1 eiwit
  • zout

Recept voor frambozenijs zonder ijsmachine

Om aan dit recept frambozenijs zonder ijsmachine te beginnen, moet je de frambozen eerst een klein beetje opwarmen in een pan met een bodem water. Zo week je de frambozen een beetje voordat je er een fruitpuree van maakt.

Doe de frambozen in de mixer en pureer ze. Opgelet, hoe meer je mixt, des te minder stukken framboos je overhoudt. Je kunt voor het frambozenijs zonder ijsmachine kiezen voor het overhouden van wat hele stukken framboos, tenzij je liever een homogene puree maakt.

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Je kan hier een gratis doseersysteem bestellen. Slechts één bestelling per jaar.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Wanneer de frambozenpuree klaar is, neem je het eigeel en de griessuiker die je met de klopper vermengt tot het mengsel wit wordt. Voeg er de frambozenpuree aan toe en meng met de klopper. Voeg daarna de vloeibare room toe en vermeng opnieuw. Zet dit mengsel opzij.

Geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine

De beste tip voor geslaagd frambozenijs zonder ijsmachine is het goed opkloppen van het eiwit waar je een snufje zout aan toevoegt. Daar kun je dan de bloemsuiker aan toevoegen. Meng alweer tot je een romig mengsel krijgt.

Voeg vervolgens het eiwit toe aan de bereiding voor frambozenijs zonder ijsmachine. Klop de mengsels goed door elkaar.

Daarna hoef je de bereiding alleen nog in aparte schaaltjes te gieten voor sneller invriezen. Het geeft niet als je vlekken op je kleren hebt gemaakt, want daar heb je een goed wasmiddel voor. Sluit elk schoteltje af met plastic folie en zet ze minstens een hele dag in de diepvriezer. Dat was het: je frambozenijs zonder ijsmachine is in enkele minuten al klaar! Is dat niet slim?

En jij, heb jij ook recepten voor huisgemaakt ijs?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild