Gazpacho recept van watermeloen: antioxiderende special!

Gazpacho recept van watermeloen: antioxiderende special!

Zin in een makkelijk recept voor je zomerse etentjes? Ontdek dan dit felgekleurde recept met watermeloen boordevol antioxidanten!


Als je zin hebt in een makkelijk klaar te maken recept voor je etentjes deze zomer, probeer dan deze knalrode, totaal antioxiderende watermeloensoep!

Dit is een recept om gezond te eten zoals aan de Middellandse Zee. Je hebt vast al gehoord over de ziektewerende eigenschappen van antioxidanten, die heilzame substanties die de cellen beschermen tegen de schadelijke inwerking van de tijd. Als je ze in je dieet wilt opnemen zonder naar voedingssupplementen te moeten grijpen, dan kun je het best creatief koken met veel verse groenten en fruit van hoogstaande kwaliteit, zoals… watermeloen. Probeer dit gazpacho recept voor een creatieve versie van de klassieke Spaanse koude soep met tomaat.

Watermeloen zit vol vitamines en bevat lycopeen, een kankerwerende antioxidant. Reden te meer om dit recept van watermeloensoep te proberen!

Ingrediënten voor een watermeloen gazpacho

Voor deze prachtig roze gazpacho van watermeloen (voor 4 personen), heb je deze ingrediënten nodig:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
    • 700 g watermeloen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
    • 1 geschilde komkommer, in 6 of 7 grote stukken gesneden
    • 1 rode paprika, in kwartjes gesneden
    • ½ rode ui, grof gehakt
    • ½ jalapeño
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel verse munt
    • 1 eetlepel honing
    • enkele blaadjes munt

Recept gazpacho van watermeloen

      • Zet de helft van de stukjes watermeloen opzij. In de kan van je mixer doe je de rest van de watermeloen, de komkommer, de rode paprika, de ui, de jalapeño, het citroensap, de olijfolie, de munt en de honing en mix je alles ongeveer 30 seconden. Het geeft niet als er nog kleine stukjes groente in je mengsel overblijven, tenzij je een vloeibare gazpacho wilt, maar met wat meer textuur krijg je sneller een verzadigd gevoel!
      • Laat je gazpacho van watermeloen 1 uur in de ijskast koelen.
      • Serveer de watermeloensoep in kommetjes, voeg er enkele blokjes watermeloen aan toe en werk af met muntblaadjes.

Bij de bereiding van dit recept riskeer je veel spatten te maken in de keuken en ook een beetje afwas, maar daar heb je gelukkig Dreft voor! Als je op zoek bent naar nog meer lichte recepten met smaken uit het Middellandse Zeegebied, probeer dan ook dit recept voor een Griekse sandwich van pitabrood, of dit recept voor originele, zelfgemaakte bruschetta.

En jij, hoe eet jij het liefst watermeloen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer