Gebak voor Vaderdag

Gebak voor Vaderdag

Op zoek naar een gebakrecept voor Vaderdag? Zo maken we heerlijke gebakjes met gekarameliseerde ananas.


Recept voor Vaderdag: gebak met gekarameliseerde ananas

Zin in een origineel idee voor een Vaderdagdessert? Een lekker dessert voor papa is een prima aanvulling op een leuk cadeau. Waarom maken we in plaats van het gewoonlijke recept voor Vaderdagtaart niet eens gebakjes met gekarameliseerde ananas? Zo kunnen we samen genieten van dit heerlijke Vaderdaggebak dat smelt in de mond.

Om voor Vaderdag gebak te maken, is dit het recept!

Gebak voor Vaderdag: bereiding

Bereiding van het Vaderdaggebak: 30 minuten

  • Baktijd: 25 minuten
  • Moeilijkheid: 2
  • Budget: 2

Ingrediënten van het Vaderdaggebak voor 4 lekkerbekken

Voor het gebak voor Vaderdag:

  • 3 eiwitten
  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g amandelpoeder
  • 40 g bloem

Voor de garnituur:

  • 1/2 Victoria-ananas
  • 10 g boter
  • 50 g fijne kristalsuiker
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Voor de crème van het Vaderdaggebak:

  • 15 cl vloeibare room
  • 50 g mascarpone
  • 30 g poedersuiker
  • 1/2 vanillestokje

Recept voor Vaderdaggebak

  • We verwarmen de oven voor op 180 °C (thermostaat 6) om een geslaagd Vaderdaggebak te maken. We laten de boter smelten tot een goudbruine kleur en daarna afkoelen.
  • We kloppen de eiwitten stijf met de hand, voegen de poedersuiker toe en mengen die vervolgens door elkaar. Dan roeren we het amandelpoeder en de boter erdoor. Willen we het gebak voor Vaderdag bereiden volgens de regels van de kunst, dan moeten we alles goed mengen.
  • We gieten de boter door een zeef in het mengsel en roeren tot er een glad deeg ontstaat.
  • We bekleden muffinvormen met bakpapier en vullen ze met deeg. We zetten het Vaderdaggebak in de oven en laten dit 15 minuten bakken. We nemen de gebakjes uit de oven, halen ze uit de vorm en zetten ze op een rooster.
  • We schillen de ananas en snijden die in dunne schijven. We verwarmen de boter met de kristalsuiker in een koekenpan en laten die lichtjes karamelliseren. We doen de schijven ananas erbij en laten die aan beide kanten goudbruin worden.
  • In een slakom mengen we de goed koude room met de mascarpone, poedersuiker en zaadjes uit het vanillestokje. We kloppen de room met een elektrische mixer tot slagroom.
  • Vlak voor het serveren brengen we op elk gebakje voor Vaderdag een flinke dot slagroom aan. Opgelet voor vlekken! Als we wat morsen kunnen we de vlek zo snel mogelijk behandelen met een efficiënt wasmiddel. We leggen er een schijfje gekarameliseerde ananas bovenop en smullen maar!

En wat is jullie recept voor Vaderdaggebak dit jaar?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer