Gemarineerde zalm met dillesaus

Gemarineerde zalm met dillesaus

Gemarineerde zalm met dillesaus

Nodig voor 4 personen:
800 g verse zalm
1 kg grof zout
1 citroen
1 sinaasappel
10 g suiker
olijfolie
1 pakje verse dille (beetjedille overhouden voor de garnituur)
2 potjes natuuryoghurt
sap van 1 sinaasappel
2 peren
25 cl water
50 g suiker
1 vanillestokje

Bereiding:
Marineer de zalm de dag tevoren. Schep daarvoor het grof zout en de schijfjes gesneden citroen en sinaasappel, de helft van de dille en de suiker door elkaar. Schep een deel hiervan in een schaal, leg de zalm er bovenop en bedek met de rest van het zout. Zet in de koelkast.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Meng voor de saus de yoghurt met het sinaasappelsap en voeg de rest van de dille en een snuifje zout toe. Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Kook het water en de suiker met het opengesneden en geraspte vanillestokje. Voeg zodra de siroop kookt de peren toe, laten ze even meekoken, haal ze van het vuur en bewaar ze in de siroop. Laat de zalm uitlekken en snij hem in fijne plakjes. Leg er de stukjes peer bovenop, bedruppel met de yoghurtsaus en rol de plakjes dicht. Versier met dille.

Spaartip:
Wanneer je vishandelaar de vis voor je schoonmaakt, vraag dan het afval mee. Je kunt er een uitstekende visbouillon van trekken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina