Gestoomde peren met muntijs

Gestoomde peren met muntijs

Gestoomde peren met muntijs (60’*)

* plus invriestijd

Nodig voor 4 personen:
  • 4 peren
  • 1 kaneelstokje
  • enkele kruidnagels
  • een bosje munt
  • 150 g suiker
  • 3 dl water
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Bereiding:
    Breng het water en de suiker aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur zodra het water kookt en laat de siroop afkoelen. Maak de munt schoon en doe hem in de suikersiroop. Wrijf goed fijn en doe de saus eventueel door een zeef. Spreid de muntmassa uit over een grote diepvriesschaal en laat in de diepvriezer opstijven. Maak de stoomkoker klaar en leg enkele kruidnagels en een kaneelstokje in het water. Schil de peren en stoom ze tot ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen. Snij een stukje van de onderkant van de peren, zodat ze mooi rechtop blijven staan op het muntijs. Versier eventueel met munttakjes.
Spaartip
    Stomen gaat supersnel, zo bespaar je energie. En het geeft je ook energie, want alle vitaminen en mineralen blijven bewaard. Geen stoompan in huis? Neem een roestvrij stalen vergiet.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer