Gestoomde peren met muntijs

Gestoomde peren met muntijs

Gestoomde peren met muntijs (60’*)

* plus invriestijd

Nodig voor 4 personen:
  • 4 peren
  • 1 kaneelstokje
  • enkele kruidnagels
  • een bosje munt
  • 150 g suiker
  • 3 dl water
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Bereiding:
    Breng het water en de suiker aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur zodra het water kookt en laat de siroop afkoelen. Maak de munt schoon en doe hem in de suikersiroop. Wrijf goed fijn en doe de saus eventueel door een zeef. Spreid de muntmassa uit over een grote diepvriesschaal en laat in de diepvriezer opstijven. Maak de stoomkoker klaar en leg enkele kruidnagels en een kaneelstokje in het water. Schil de peren en stoom ze tot ze gaar zijn maar niet uit elkaar vallen. Snij een stukje van de onderkant van de peren, zodat ze mooi rechtop blijven staan op het muntijs. Versier eventueel met munttakjes.
Spaartip
    Stomen gaat supersnel, zo bespaar je energie. En het geeft je ook energie, want alle vitaminen en mineralen blijven bewaard. Geen stoompan in huis? Neem een roestvrij stalen vergiet.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador