Gezonde pasta bolognaise

Gezonde pasta bolognaise

Spaghetti bolognaise is een immens populair gerecht bij groot en klein. Zin in Meer geeft een gezonde twist aan deze klassieker.


Ga voor gezonde spaghetti bolognaise
We eten allemaal graag en vaak spaghetti bolognaise. Het kost geen moeite om een extra gezonde versie op tafel te zetten.

De pasta kiezen
Voor een gezonde twist kies je voor volkoren of meergranenpasta. Deze is beter voor je omdat hij meer vitaminen en vezels bevat. Bovendien ben je er sneller verzadigd door en blijft dat gevoel ook langer hangen, waardoor je er minder van zal eten. In natuurvoedingswinkels vind je tal van andere variëteiten die allemaal hun voordelen en eigen smaak hebben. Experimenteer volop met spelt-, gerst en andere granen en ervaar zelf hun specifieke kwaliteiten.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

pasta maken – bolognaiseDe pasta maken
Als je de pasta kookt, voeg je best niet teveel zout aan het kookwater toe. Een laurierblaadje in het water geeft een heerlijk aroma aan je pasta. Het is niet nodig de pasta na het koken te overgieten met olie, goed spoelen is afdoende om te vermijden dat de pasta aan elkaar kleeft.


De bolognaisesaus

Opteer voor wat minder vlees, of vervang het rundsgehakt tout court door gezondere alternatieven zoals sojagehakt. Hoewel een echte bolognaise een basis van soffrito heeft, oftewel fijngehakte uien, selder en wortel, staat niets je in de weg om meerdere groenten toe te voegen. Aubergines, paprika’s, courgettes en champignons vormen een mooie aanvulling op een klassieke Bolognaise, vooral als je ze vooraf licht roostert. Wie dat niet verkocht krijgt aan de kids, kan eerst de saus maken, gladmixen en vervolgens het gehakt toevoegen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild