Hamburger van rode biet met tuinkruiden en gepocheerd eitje

Hamburger van rode biet met tuinkruiden en gepocheerd eitje

Ingrediënten:

4 kleine rode bieten
1 ui
1 wortel
2 takjes witte selder
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
1 stukje steranijs
1 kruidnagel
25 gr peperbolletjes
20 gr suiker
1 scheutje vruchtenazijn
1 scheutje witte wijn
2 sjalotjes
1 bosje verse dragon
1 bosje bieslook
1 handvol kappertjes
4 eetlepels dikke Isigny-room
4 scharreleieren
8 plakjes Parmezaanse kaas
Peper en zout

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding:

  1. Stoom de bietjes in bv een stoomkoker.
  2. Doe ze in een pannetje en voeg er de ui, wortel, selder ,tijm ,laurier, steranijs, kruidnagel, peperbolletjes, zout, suiker, vruchtenazijn, witte wijn aan toe. Laat alles goed garen, tot de bietjes krokant zijn
  3. Schil vervolgens de bietjes en snij ze in blokjes
  4. Snipper ook de sjalotjes, bieslook en de dragon. Voeg dit samen met de kappertjes bij de bietjes in een pannetje. Voeg ook de room toe (als je geen Isigny room hebt, volstaan 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels halfvette verse kaas)
  5. Pocheer de eitjes in water met een scheutje azijn
  6. Verdeel de bietjes in 4 inoxringen, druk aan en plaats het midden op een bord. Schik hierop het gepocheerde ei en de Parmezaanse kaas. Smakelijk!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer