Handige tips voor lege-koelkast-dagen

Handige tips voor lege-koelkast-dagen

Een lege koelkast? Het gebeurt je vast ook wel eens. Je wilt net aan het avondeten beginnen en beseft dan dat er eigenlijk zo goed als niets meer in de koelkast ligt. Je voorkomt dit door slim te shoppen.


Vermijd paniekaanvallen bij het lege koelkast syndroom.

Slim shoppen

Als je tijdens het boodschappen doen altijd een aantal basisingrediënten meebrengt, kun je in noodgevallen een makkelijke en lekkere maaltijd op tafel zetten. Eén handige tip: plaats volgende noodingrediënten steevast op je winkellijstje.

Altijd in de koelkast: bladerdeeg

Een rolletje vers bladerdeeg heeft een lange houdbaarheidsdatum. Ongeopend blijft het in de koelkast verschillende weken goed en je kunt er allerlei lekkere dingen mee maken. Dat is handig! In combinatie met wat eitjes, room en melk heb je de perfecte basis voor een heerlijke quiche. Gebruik wat spekblokjes, geitenkaas of gerookte zalm in combinatie met prei, appel of spinazie voor de vulling. Een makkelijke en lekkere maaltijd.

Altijd in de koelkast: room

Het is ook handig om altijd een flesje room in de koelkast te bewaren. Heb je geen vers vlees meer in huis? Maar ligt er wel nog wat kaas in de koelkast? Smelt bijvoorbeeld een stuk Parmezaanse kaas met Deense Bleu of smeltkaas in een steelpannetje en voeg nog wat room toe. Kook een portie pasta en je spaghetti 'due fromaggio' is in een wip klaar. Strooi eventueel een rijkelijke portie rucola op je pasta.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Altijd in de koelkast: spekblokjes

Een doosje voorgesneden spekblokjes is nog zo'n must-have in je koelkast. Niet alleen lekker in een quiche maar ook in de pastasaus. Fruit een uitje aan, knijp een teentje look in de pan, gooi de spekblokjes erbij, voeg een fles tomatensap en een blik gepelde tomaten toe. Kruid met peper en zout en voeg een klontje suiker toe. Flink laten sudderen en serveer met al dente gekookte pasta.

Altijd in de koelkast: wortel

Als er een groente is die echt lang goed blijft in de koelkast is het wel een wortel. In de groentelade of gesloten doos met geribbelde ondergrond kun je ze weken bewaren. Zin in een gezond soepje? Fruit een ui aan met een teentje look. Voeg een halve kilogram wortelen toe en overgiet na het stoven met een liter kippenbouillon. Breng op smaak met een half glas (vers geperst) sinaasappelsap en werk af met een beetje tijm. Met een stuk boerenbrood is dit een erg evenwichtige maaltijd!

Altijd in de koelkast: zuurkool

Heb je al eens naar de houdbaarheidsdatum van verse voorverpakte zuurkool gekeken? Dat blijft maanden goed en is dus ideaal om tijdens een 'leeg-koelkast-moment' te gebruiken voor een lekkere hotdog. Voorzie altijd een blikje Weense worstjes in de voorraadkast en een zakje sandwiches in de vriezer.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

miffy

miffy

gemeld

zeer interessant die goede tips !

  • melden
annie56

annie56

gemeld

altijd iets lekker in je koelkast dan heb je altijd iets in huis

  • melden
candice

candice

gemeld

Een leuk artikel, want volgens mij komt het bij iedereen wel eens voor. Op zo een drukke momenten is het altijd leuk om iets in elkaar te kunnen flansen die ook nog lekker en gezond is.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...