Heerlijke hapjes op de barbecue!

Heerlijke hapjes op de barbecue!

Niets leuker dan op een barbecue te scoren met originele, overheerlijke hapjes. Met de producten van Herta tover je zonder moeite iets geweldigs op tafel, ook bij een barbecue. Probeer en geniet!!!!


Oriëntaalse taboulé met gegrilde Knacki

Voorbereiding: 20 min.
Bereiding: 5 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten:

  1. 8 à 12 Knacki® Original van Herta®
  2. 1 kopje couscous (140 g)
  3. 250 g kerstomaatjes
  4. 1/3 komkommer (100 g)
  5. ½ bosje pijpajuintjes
  6. ½ bosje platte peterselie
  7. 2 of 3 takjes munt
  8. 1 of 2 citroenen
  9. 5 eetlepels olijfolie
  10. kurkuma
  11. komijn
  12. zout

Bereiding:

  • Meng de couscous, het zout en een halve koffielepel kurkuma in een slakom. Giet hier een kopje kokend water (18 cl) over en laat zwellen.

  • Ontpit ondertussen de komkommer (niet geschild) en snijd deze in kleine blokjes. Halveer de kerstomaatjes, hak de peterselie, de muntblaadjes en de pijpajuintjes fijn.
  • Giet het sap van de citroen(en) en 4 eetlepels olie over de couscous, meng voorzichtig met een vork en voeg er de bereide ingrediënten aan toe. Breng op smaak, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  • Meng 1 eetlepel olijfolie met een flinke portie komijn op een plat bord. Rol hier de Knacki® door en grill 5 minuten op de barbecue.
  • Dien onmiddellijk op, samen met de taboulé.

De restjes die je steevast overhoudt na een barbecue, kan je nog verwerken in heerlijke groentencombi's.

Tomatentaart met mozzarella

Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 30 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten:

  • 1 rol Herta® bladerdeeg

  • 1 à 2 soeplepels mosterd
  • 4 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Gemalen gruyèrekaas
  • Olijfolie
  • Basilicum
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding:

  • Rol het bladerdeeg uit op een taartvorm/bakplaat met aluminiumfolie en prik er met een vork een paar gaatjes in. Smeer hierover een laagje mosterd (inclusief de randen).

  • Snij de tomaten in schijfjes en schik ze op de mosterd. Snij daarna de mozzarella in blokjes en strooi ze over de tomaten.
  • Kruid goed af met basilicum en een straaltje olijfolie.
  • Strooi hier de gemalen gruyèrekaas over zodat de taart kan gratineren.
  • Plaats de taart gedurende 30 minuten in een voorverwarmende oven op 210°C.

Tip: Met stukjes ham of spek geef je je taart nog extra smaak.

Zomerse mini-groentequiches

Voorbereiding: 30 min.
Bereiding: 25 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten:

  • 1 wortel in kleine dobbelstenen

  • 1 selderijstengel in dunne schijfjes
  • 4 bloemkoolroosjes
  • 4 broccoliroosjes
  • 1 groene paprika in dunne reepjes
  • 100 g champignons in dunne schijfjes
  • 1 rol Herta® bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 2 ½ dl melk
  • 150 g geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding:

  • Was de groenten en snij ze zoals hierboven aangegeven.

  • Blancheer (koken in water met een beetje zout) de groenten en koel ze nadien meteen af onder koud water.
  • Laat de groenten goed uitlekken.
  • Klop de eieren en de melk op en meng goed.
  • Rol het bladerdeeg uit op een taartvorm met aluminiumfolie en prik er met een vork een paar gaatjes in.
  • Voeg zout en peper bij de groenten en schik ze op de taartbodem.
  • Strooi hier de geraspte kaas over en overgiet met het eimengsel.
  • Plaats de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

Tip: Deze mini-groentequiches zijn leuk als aperitiefhapje of tussendoortje. Uiteraard kun je ook één grote quiche maken, koud geserveerd is dit perfect voor een zomerse lunch.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer