Help, ik heb ‘n rotjob

Help, ik heb ‘n rotjob

Nee, makkelijk heeft Zin in meer-experte Evelien het niet. Urenlang in kookboeken bladeren, daarna nog langer in de keuken experimenteren. Fotogenieke, zonnige plekjes zoeken, daar vervolgens een hele dag foto’s maken. En afsluitend al dat eten opsmikkelen mét een gekoeld glaasje rosé erbij. Het zal je job maar zijn...


Vorige week had ik een wel érg vervelende job: ik moest een picknick-productie maken voor Flair. Ten eerste moet je op zoek naar een geschikte locatie. Pfff… Samen met de fotograaf en de stilist een dag op voorhand in het zonnetje gaan wandelen: langs het water, het bos, de velden… Vermoeiend zeg. Vooral als je je zonnebril vergeten bent...

Help, ik heb ‘n rotjob

Daarna moet je je door een berg dikke kookboeken worstelen op zoek naar inspiratie. Uiteindelijk sta je een paar uur in je keuken te zwoegen (Maar zwoegen! Echt!) om een vijftal overheerlijke hapjes te maken. En dan kom je tot een onthutsende vaststelling: hoe vul je in godsnaam die gecustomizede picknickmand op? Ja, de stiliste was érg origineel door er schattige doosjes met velcro in te bevestigen, er plastic bloemetjes op te naaien en linten aan te hangen… Mooi mooi.

Heb je eindelijk de geschikte locatie gevonden (een visvijver met bloesembomen), moet je die mand nog met je twee blote handen een dozijn houten trappen naar beneden dragen, je een weg door de bijen slaan en een plekje zoeken in de schaduw van een boom. Waar je dus een héle dag moet blijven zitten hè. En kletsen met wandelaars en hun hitsige honden. Uitleggen dat je wel degelijk hard aan het werk bent (En toch geloven ze je niet. Echt erg soms).

Nadat je urenlang mooie bordjes op het picknickdeken hebt uitgestald, kan je eindelijk eens van die gekoelde rosé drinken en zelf een paar hapjes proeven. De hele kermis opruimen en weer naar boven dragen. Om dan thuis te merken dat je décolleté vuurrood is van de zon. Ze zouden daar een rampenfonds voor moeten oprichten, voor dat soort kwaaltjes.

Help, ik heb ‘n rotjob

Maar genoeg trieste verhalen. Er is één hapje dat ik à l’improviste samenstelde en waarvan ik nu al weet dat het deze zomer minstens tien keer op tafel komt. Het ultieme aperitiefhapje: makkelijk, snel en njammie. Ideaal dus, vooral na een vermoeiende werkdag...

Dip van kikkererwten, feta, olijven, tomaat en munt

Voor 4 personen

  • een potje kant-en-klare houmous
  • een pakje feta
  • 6 kerstomaten
  • 6 zwarte olijven, ontpit
  • een takje munt
  • peper en zout
  • een pak grissini, broodstengels of rauwe reepjes groenten

Zo maak je het
Meng de houmous met de verbrokkelde feta, de fijngesneden kerstomaten, de fijngesneden olijven en de fijngesneden munt. Breng goed op smaak met peper en zout. Schep in mooie glazen potjes (eventueel weckpotjes die je kan afsluiten) en geef er broodstengels bij om te dippen. Om het light te houden, kan je ook dippen met reepjes rauwe wortel of selder.

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

’n Dipje met Valentijn

’n Dipje met Valentijn

’n Dipje met Valentijn

Zin in meer-experte Evelien houdt niet van voorspelbaar, dat weten we intussen. En dus koppelt ze deze keer de zeemzoete romantiek van Valentijn aan rode biet. Haar argumenten? De prachtige, dieprode kleur van deze vergeten groente, de onwaarschijnlijk lekkere dip die je ermee bereidt en... liet ze ook niet het woord ‘libido’ vallen?

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Blozende schatjes

Blozende schatjes

Blozende schatjes

Tomaten liggen het hele jaar in de winkel. Maar nu liggen ze écht te blinken en te blozen in de winkel. Dus verwerkt Zin in meer-experte Evelien die rijpe tomaten gretig in soepen, sauzen, slaatjes en salsa’s. Bij Evelien gaat er van die tomaten geen pitje of velletje verloren...