Help, ik heb ‘n rotjob

Help, ik heb ‘n rotjob

Nee, makkelijk heeft Zin in meer-experte Evelien het niet. Urenlang in kookboeken bladeren, daarna nog langer in de keuken experimenteren. Fotogenieke, zonnige plekjes zoeken, daar vervolgens een hele dag foto’s maken. En afsluitend al dat eten opsmikkelen mét een gekoeld glaasje rosé erbij. Het zal je job maar zijn...


Vorige week had ik een wel érg vervelende job: ik moest een picknick-productie maken voor Flair. Ten eerste moet je op zoek naar een geschikte locatie. Pfff… Samen met de fotograaf en de stilist een dag op voorhand in het zonnetje gaan wandelen: langs het water, het bos, de velden… Vermoeiend zeg. Vooral als je je zonnebril vergeten bent...

Help, ik heb ‘n rotjob

Daarna moet je je door een berg dikke kookboeken worstelen op zoek naar inspiratie. Uiteindelijk sta je een paar uur in je keuken te zwoegen (Maar zwoegen! Echt!) om een vijftal overheerlijke hapjes te maken. En dan kom je tot een onthutsende vaststelling: hoe vul je in godsnaam die gecustomizede picknickmand op? Ja, de stiliste was érg origineel door er schattige doosjes met velcro in te bevestigen, er plastic bloemetjes op te naaien en linten aan te hangen… Mooi mooi.

Heb je eindelijk de geschikte locatie gevonden (een visvijver met bloesembomen), moet je die mand nog met je twee blote handen een dozijn houten trappen naar beneden dragen, je een weg door de bijen slaan en een plekje zoeken in de schaduw van een boom. Waar je dus een héle dag moet blijven zitten hè. En kletsen met wandelaars en hun hitsige honden. Uitleggen dat je wel degelijk hard aan het werk bent (En toch geloven ze je niet. Echt erg soms).

Nadat je urenlang mooie bordjes op het picknickdeken hebt uitgestald, kan je eindelijk eens van die gekoelde rosé drinken en zelf een paar hapjes proeven. De hele kermis opruimen en weer naar boven dragen. Om dan thuis te merken dat je décolleté vuurrood is van de zon. Ze zouden daar een rampenfonds voor moeten oprichten, voor dat soort kwaaltjes.

Help, ik heb ‘n rotjob

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Maar genoeg trieste verhalen. Er is één hapje dat ik à l’improviste samenstelde en waarvan ik nu al weet dat het deze zomer minstens tien keer op tafel komt. Het ultieme aperitiefhapje: makkelijk, snel en njammie. Ideaal dus, vooral na een vermoeiende werkdag...

Dip van kikkererwten, feta, olijven, tomaat en munt

Voor 4 personen

  • een potje kant-en-klare houmous
  • een pakje feta
  • 6 kerstomaten
  • 6 zwarte olijven, ontpit
  • een takje munt
  • peper en zout
  • een pak grissini, broodstengels of rauwe reepjes groenten

Zo maak je het
Meng de houmous met de verbrokkelde feta, de fijngesneden kerstomaten, de fijngesneden olijven en de fijngesneden munt. Breng goed op smaak met peper en zout. Schep in mooie glazen potjes (eventueel weckpotjes die je kan afsluiten) en geef er broodstengels bij om te dippen. Om het light te houden, kan je ook dippen met reepjes rauwe wortel of selder.

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie