Herfstslaatje

Herfstslaatje

Elk seizoen zijn eigen recepten! Daarom dit ideetje voor een kleine herfstsalade. Wedden dat iedereen ervan zal smullen?


Voor zes personen: neem een witte kool en verwijder de beschadigde bladen. Snij de kool doormidden en verwijder de middenste stengel. Reinig grondig de resten en snij vervolgens alles in dunne plakjes.

Neem een stronk witloof, verwijder de beschadigde bladen, was de witloof, snij in plakjes en voeg toe aan de kool.

Neem twee kleine, zoete goudrenette-appelen, was ze, hak ze in kleine blokjes en gooi alles bij de kool en de witloof in de slakom. Nog wat veldsla erbij, mengen, en klaar is kees.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Rest je alleen nog het slaatje op smaak te brengen. Doe een lepel mosterd in een potje en voeg er een soeplepel notenolie aan toe. Meng de mosterd en de olie krachtig door elkaar met een vork en voeg er ondertussen nog een lepel notenolie en anderhalve soeplepel ciderazijn aan toe.

Klop het geheel tot een homogeen mengsel en voeg daaraan nog één à twee soeplepels notenolie toe. Breng op smaak met peper, zout en enkele knoflookteentjes en giet de bekomen heerlijke vinaigrette over de sla.

Smakelijk!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador