Het geheim van een goede gastvrouw (of -heer)

Het geheim van een goede gastvrouw (of -heer)

Gezellig, een etentje voor vrienden. Maar weet je eigenlijk wel hoe het zit met etiquette?


Wie zijn jouw gasten, hoe zorg je voor een onvergetelijke avond en hoe pak je de organisatie best aan? Zin in meer onthult hoe jij de perfecte gastvrouw wordt en een succesvol diner organiseert! 

Wees de perfecte gastvrouw (of -heer!)
Met deze tips zorg je ervoor dat alles vlekkeloos verloopt:

  1. Leg de datum voor de bijzondere gelegenheid vast en nodig mensen minimaal drie weken van te voren uit. Vraag dat ze je laten weten of er speciale dieetwensen of noden zijn.
  2. Verwelkom iedere gast persoonlijk en bied hen iets te drinken aan. Serveer kleine aperitiefjes.
  3. Maak naamkaartjes voor de tafel zodat iedereen op de juiste plaats zit.
  4. Gebruik linnen servetten, papieren servetten zijn voor barbecues en verjaardagsfeestjes.
  5. Je bent verantwoordelijk voor de volledige service (drankjes, maaltijd, serveren en afruimen) maar vergeet er niet voor te zorgen dat je gasten zich comfortabel en voldaan voelen.
  6. Serveer koffie aan het einde van de maaltijd. Dank iedereen voor hun aanwezigheid en neem afscheid tot de volgende keer.

Tafelschikking
Beslissen waar iedereen gaat zitten is altijd moeilijk. Er is niets ergers dan gênante stiltes of ruzies aan tafel. Zorg ervoor dat de gesprekken aan de gang blijven dus overweeg de verschillende karakters en interesses bij je tafelindeling. Plaats bijvoorbeeld mensen met dezelfde interesses (activiteiten, werk, …) naast elkaar. Andere opties: zijn jullie kinderen even oud of zijn ze bijvoorbeeld single? Vinden ze elkaar leuk of kennen ze elkaar eigenlijk niet echt?

De gastvrouw/-heer
De gastvrouw zorgt ervoor dat ze dicht bij de keuken zit zodat ze makkelijk kan bewegen zonder de rest van de gasten te storen. Als je partner je helpt als gastheer, zit dan aan weerskanten van de tafel zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Het middelpunt
Zij is degene die dolgraag praat, zeker over zichzelf. Je kan haar naast de meest verlegen persoon zetten, zo kan het middelpunt de hele avond doorbabbelen zonder dat de verlegen persoon zich slecht hoeft te voelen omdat hij of zij zo stil is.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De kletskous
Dit is de gast die alles over iedereen weet. Zet haar dus naast mensen die een roddeltje of twee weten te waarderen en het zelfs grappig vinden… Zet ze nooit naast de leraar!

Het muurbloempje
Niet bepaald het middelpunt van het feestje omdat hij of zij redelijk introvert is. Deze persoon naast de kletskous zetten kan voor spanning zorgen omdat de muurbloem niet graag met veel vragen wordt geconfronteerd. Laat hem of haar beter naast jou zitten...

De rokkenjager
Iedereen is zot op rokkenjagers omdat ze het gezelschap rondom hen goed over zichzelf doet voelen. Hij maakt complimentjes en lacht zodat je een ontspannen en gezellige sfeer krijgt. En mocht je probleempjes in de keuken hebben of wat hulp nodig hebben bij het opdienen, dan kan je zeker rekenen op de hulp van de rokkenjager! Je kan hem naast eender welke gast zetten voor een gegarandeerd succesvolle avond.

De leraar
De leraar heeft alle antwoorden en heeft een mening over alles. Een geweldig persoon om een levendig debat mee aan te gaan, maar wanneer hij het gesprek naar beneden begint te halen verander je het onderwerp. Zet hem naast jou of naast de komiek. 

De komiek
De komiek heeft altijd grapjes of leuke verhalen klaar voor het gezelschap en is niet zo arrogant als de kletskous. Deze persoon is de sleutelfiguur voor hilarische momenten en brengt een gezellige sfeer aan tafel. Je plaatst deze gangmaker best naast de kletskous of het muurbloempje.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador