Valentijnlolly’s

Valentijnlolly’s

Wil je je liefde verrassen met een zelfgemaakte lekkernij? Laat je inspireren door dit recept voor een zoete en warme Valentijn.


Op zoek naar een origineel receptje om Valentijnsdag te vieren? We gebruiken hier chocoladekoekjes om een heerlijke sandwich te bouwen in combinatie met karamelijs. Als laatste toets dippen we deze lekkernij in gesmolten chocolade!

Ingrediënten voor 6 personen

Voor de koekjes

 • 150g boter
 • 125g bruine suiker
 • 125ml siroop
 • 375ml cakemeel
 • 80ml cacaopoeder
 • 5ml soda
 • 200g pure chocoladestukjes / chocoladeraspel

Voor de topping

 • 1 liter vanille-ijs
 • ½ kan (387g) karamel
 • gecondenseerde melk
 • 400g pure chocolade, gesmolten

Werkwijze

  1. We beginnen met een bakplaat met bakpapier te bedekken en we warmen de over voor op 180 °C
  2. De boter, suiker en siroop worden vermengd tot één gladde en homogene massa
  3. We zeven de bloem (om brokken te vermijden), cacao en bakpoeder en voegen dit toe aan bovenstaand botermengsel en kloppen dit tot een zacht geheel. Vervolgens de chocoladestukjes toevoegen en 30 minuten laten rusten.
  4. Van het deeg maken we nu kleine rondjes en we plaatsen ze op de bakplaat. De koekjes mogen niet te dicht bij elkaar liggen op de bakplaat, dus we zorgen voor voldoende ruimte. We drukken de rondjes wat plat met een vork en laten dit 10 à 12 minuten in de oven bakken. Na het bakken moeten de koekjes helemaal afkoelen.
  5. We nemen nu alvast het ijs uit de diepvriezer zodat het wat malser wordt. De gecondenseerde melk kunnen we nu ook toevoegen en kloppen tot 1 gladde massa.
  6. De koekjes en het ijs kunnen nu gebruik worden om “sandwichen” mee te maken. Zeker niet vergeten stokjes tussen de koekjes te steken om zo lolly’s te creëren.
  7. We smelten nu de chocolade zodat we de lolly’s erin kunnen dompelen. We plaatsen nadien de lolly’s rechtop in een glas, zodat de chocolade de kans krijgt om te verharden.

Twee andere overheerlijke chocoladerecepten voor Valentijn:

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow