Italiaans koken in sneltempo

Italiaans koken in sneltempo

Salsa alla Bolognese… die onverslaanbare Italiaanse klassieker smaakt lekker bij elke soort pasta. Met de Braun Multiquick professional maak je die saus in geen tijd volgens de regels van de kunst: met versgehakt vlees.


Preiroomsoep met prosciuttoreepjes
Voor 6 personen

Nodig:

  • 120 g boter
  • 6 grote preien, schoongemaakt en in reepjes van 5 mm x 10 mm
  • 1 1/2 kippenbouillon
  • 175 ml room
  • zout en versgemalen peper
  • 150 g prosciutto

Bereiding
Snij de prosciutto in flinterdunne reepjes. Smelt de boter in een soeppan en stoof de preireepjes tot ze zacht zijn. Overgiet de groenten met de bouillon en breng langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de handmixer. Roer de room door de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommetjes, bestrooid met de prosciuttoreepjes en vergezel met krokante ciabatta .

Pasta met ragú van rundvlees, olijven, tomaten en kappertjes
Voor 6 personen

Nodig:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • 800 g rundvlees
  • 100 ml olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 groot en 1 klein blik gehakte gepelde tomaten, uitgelekt
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 knoflookteentjes
  • 250 ml zwarte olijven op olie, ontpit en grofgehakt
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 12 basilicumblaadjes
  • blaadjes van 2 takjes peterselie
  • blaadjes van 2 tijmtakjes
  • versgemalen peper
  • 600 g penne of rigatone

Bereiding:
Snij het vlees in blokjes van 2 cm en hak het in de hakmolen. Giet olijfolie in een grote pan tot de bodem bedekt is. Bak hierin het gehakt ± 15 minuten op zeer hoog vuur, terwijl je voortdurend roert. Snij de uien grof en hak ze fijn in de hakmolen. Verhit de helft van de resterende olie in een sauspan en fruit de uien in ± 5 minuten zacht en goudgeel. Voeg de gehakte tomaten, kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat alles op middelhoog vuur ± 30 minuten stoven tot de saus dik is en er nauwelijks stoofvocht overblijft. Schep de laurierblaadjes en kruidnagel uit de pan, pureer de saus met de handmixer en roer dan het vlees erdoor.
Verhit de rest van de olie in een steelpannetje en fruit de gehakte knoflook in ± 5 minuten goudgeel. Laat de olijven en kappertjes een paar minuten meestoven en roer deze bereiding door de saus. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de (in de hakmolen) gehakte kruiden. Zo bekom je een echte Italiaanse klassieke ‘Salsa alla Bolognese’

Vers frambozenroomijs
Voor 2 personen

Nodig:

  • 100 g diepvriesframbozen
  • een paar frambozen voor de versiering
  • 20 g poedersuiker
  • 80 g room

Bereiding:
Haal de frambozen uit de diepvries en doe ze in de blender. Voeg de suiker en de room toe en mix ± 30 seconden op stand 3 tot een gladde room. Serveer meteen, versierd met frambozen en een muntblaadje.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Zeer goed recept. Ik vind het heel fijn

  • melden
Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador