Recept panzanella salade

Recept panzanella salade

Bij het naderen van de zomer kun je eindelijk iets anders klaarmaken dan warme gerechten, zoals dit frambozenijs dat je de ogen uitsteekt, of lekkere salades. Panzanella is de naam van een salade die in België niet erg bekend is, maar dat is echt jammer, want deze Italiaanse salade is om je vingers van af te likken en het ideale bijgerecht bij een garnalenspies met limoen. Lees snel voor het recept van deze heerlijke salade.


Ingrediënten panzanella salade

Dit recept voor een panzanella salade is voorzien voor 6 tot 8 personen. Voor deze salade op basis van typisch Italiaanse oud brood, de panzanella (of ‘pansanella’) moet je dus goed opletten wat voor brood je gebruikt. Kies eerder boerenbrood, het liefst met zuurdesem en niet al te zout.

  • Porties: 6-8 personen
  • Bereidingstijd: 15-20 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • de korst van 1 boerenbrood, in grote stukken gesneden
  • 4 tomaten van gemiddelde grootte, in kwarten gesneden
  • 1 komkommer van gemiddelde grootte, ontpit en in grote blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, fijngehakt
  • 1/2 rode ui, in dunne schijfjes gesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Je kan hier een gratis doseersysteem bestellen. Slechts één bestelling per jaar.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Recept panzanella

1. Warm de oven voor op 150 °C. Verdeel de stukken broodkorst voor je panzanella salade op een bakplaat en bak ze tot ze een stevige consistentie hebben (ongeveer 15 minuten).

2. Snijd een teentje knoflook doormidden en verwijder de pel. Wrijf de binnenkant van de slakom waarin je de panzanella salade wilt serveren met de knoflook in. Gooi deze teen knoflook weg. Meng de olijfolie met de azijn in de slakom. Het geeft niet als je vetvlekken op je kleren hebt gemaakt, want daar heb je een goed wasmiddel voor.

3. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het mengsel in je slakom en meng alles nog eens goed door om aan het eind op smaak te brengen met zout en peper.

En wat zijn jouw recepten voor heerlijk zomerse salades?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador