Ja! zeg ik

Ja! zeg ik

Over enkele weken staat de mooiste dag van mijn leven op de agenda, want dan trouw ik met mijn lieve Steven!


Ik ben gelukkig geen hysterische Bridezilla die al maanden van tevoren de exacte kleurcoördinatie van de servetten en de tafellakens wil vastleggen, of die twintig versies van de uitnodiging laat maken. Ik hou nu eenmaal niet van feesten die mathematisch in een vaste formule worden gegoten. Ik kan geen geld uitgeven aan een dure, onpersoonlijke zaal of een chique cateraar met minuscule hapjes. Laat staan dat ik een budget heb voor oldtimers, witte duiven of verre huwelijksreizen. Ik zou ook geen duizenden euro's kunnen neertellen voor een trouwjurk en schoenen die je maar één keer draagt.

Mijn grootste prioriteit is nu eenmaal lekker eten en goede muziek. Daarom huurde ik drie steengoede Dixieland-straatmuzikanten in (zo veel leuker dan een one man band met synthesizer) en ga ik zelf koken. Jawel, zelf. Mét de hulp van een paar goede vrienden, uiteraard. Momenteel ben ik nog in de voorbereidende fase en doorblader ik elke avond kookboeken en culinaire tijdschriften. Ik streef naar een gezellig, Italiaansachtig tuinfeest waar iedereen met iedereen aan de praat raakt en er gesmuld en gesmikkeld wordt tot in de late uurtjes. Het is een droombeeld dat ik al heb van toen ik klein was: rood-wit geblokte tafellakens, gekleurde lampionnen, houten tafels, linten in de bomen, blote voeten. Het perfecte, tijdloze tuinfeest. Dat het op zo'n dag kan regenen, komt niet eens in me op. Voor altijd optimist!

Eén gerechtje dat zeker op het menu zal staan, is een smeuïge melanzane parmigiano. Het is een fantastisch lekkere Italiaanse ovenschotel met gegrilde aubergines, mozzarella en parmezaan. Wie op zoek is naar een volwaardig vegetarisch recept waar ook de vleeseters niet van kunnen blijven: this is it! Je kunt het op voorhand maken en de dag zelf opwarmen in de oven. Er bestaan honderden recepten van, want elke Italiaanse mama heeft haar eigen methode. Dit is mijn manier:

Voor 4 personen

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • 4 aubergines
  • olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1,5 kilo tomaten, gepeld en ontpit
  • 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout
  • een handvol verse basilicumblaadjes
  • een groot stuk parmezaan, versgeraspt
  • 2 bolletjes buffelmozzarella, in dunne plakjes

Zo maak je het
Snij de aubergines in plakken van 0,5 cm. Bestrijk deze lichtjes met olijfolie (gebruik een penseel) en gril ze gaar in kleine porties. Fruit intussen de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg het Spaans pepertje en de tomaten toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat 30 minuten pruttelen zonder deksel op de pan en voeg dan de basilicum toe. Haal van het vuur. De saus mag niet te lopend zijn, laat ze eventueel nog wat inkoken.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg er een laag aubergines op. Bestrijk met tomatensaus, leg er een laag mozzarella op en bestrooi met parmezaan. Maak op deze manier laagjes tot alles op is. Leg bovenop de plakjes mozzarella. Zet de schaal 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

Lees alle blogs van Evelien

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador