Kalfscarpaccio

Kalfscarpaccio

Carpaccio kan heerlijk zijn. Dun gesneden rauwe ossenhaas. Beetje rucola, olijfolie en peper erbij. Ook met kalfsvlees kan je een zalige carpaccio maken. Probeer maar...


Nodig voor 4 personen:

  • 400 g kalfslendenstuk
  • 1 sjalot
  • 1 bosje rucola
  • 100 g verse boschampignons
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 5 cl truffelolie
  • 20 cl olijfolie
  • zout
  • parmezaanschilfers
Bereiding:

Laat het vlees opstijven in de diepvriezer en snij het dan in de voor carpaccio zo typische flinterdunne plakjes. Verdeel die plakjes over grote borden. Roer de olie, azijn en een snuifje zout door elkaar en kwast de carpaccio met een deel ervan in. Roer de fijngesnipperde sjalot en de schoongemaakte en heel fijn versneden bos champignons door de rest van de vinaigrette. Leg de rucola midden op het vlees en schep er de vinaigrette rond. Bestrooi de carpaccio met parmezaanschilfers.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Spaartip

Met een dunschiller kan je makkelijk mooie schilfers van een blokje parmezaan snijden. Lekkerder en goedkoper dan de voorverpakte schilfers!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy