Kalfsgebraad met tomaten

Kalfsgebraad met tomaten

Kalfsgebraad met tomaten (95’)

Nodig voor 4 personen:
  • 2 kg kalfsgebraad
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 laurierblad
  • 1 koffielepel zwarte peperbolletjes
  • 1 kg kleine aardappeltjes
  • 250 g kerstomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 50 ml cognac
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • rucola voor de afwerking
Bereiding:
    Kruid het vlees met peper en zout en leg het op een bakplaat met een beetje olijfolie. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven en laat het vlees braden totdat het goudbruin is. Voeg dan de gesneden uien, wortel, laurier en peperbolletjes toe, verlaag de temperatuur tot 170 °C en laat alles langzaam gaar worden. Voeg de cognac en de witte wijn toe wanneer de groenten goudbruin beginnen te worden. Neem het vlees na een uur braadtijd van de bakplaat, leng het braadvocht aan met de gevogeltebouillon en breng aan de kook. Wrijf de saus fijn, zeef en kruid ze bij. Was intussen de aardappelen, verpak ze in aluminiumfolie en zet ze mee in de oven. Halveer de gare aardappelen, bestrooi ze met zout en druppel er wat olijfolie over. Was en droog de tomaten. Bak ze in een beetje olie en kruid met zout en peper. Snij het vlees in plakken en schik ze op de borden. Leg de aardappelen aan één kant, schik de tomaten ertegen en schep saus over het vlees. Werk af met een beetje rucola.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Spaartip
      Je kunt dit gerecht ook met een (veel goedkoper) varkensruggebraad klaarmaken.

    Als je de aardappelen met een vork een paar keer inprikt, worden ze veel sneller gaar.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...