Christmas pudding: de gezonde versie

Christmas pudding: de gezonde versie

Kerstmis wordt soms gevolgd door een schuldgevoel omdat we zo veel lekkers naar binnen hebben gespeeld. Met dit recept voor een lekker kerstdessert houd je het echter ook gezond!


Een lekkere Christmas pudding tijdens de feestdagen die bovendien nog gezond is ook? Ja, dat is zeker mogelijk. Dit typische kerstrecept is eenvoudig te bereiden en is vrij lang houdbaar nadat het klaar is. Zo kan je er nog een tijdje na de feestdagen heerlijk van smullen!

Ingrediënten voor de Christmas pudding (8 personen)

  1. 1. 125g dadels (in stukjes gehakt)
  2. 2. 100ml ongezoet sinaasappelsap
  3. 3. 60g gedroogde abrikozen (in stukjes gehakt)
  4. 4. 60g rozijnen
  5. 5. 60g sultanarozijnen
  6. 6. 75g volkorenbroodkruimels (= 3 sneden brood zonder korst)
  7. 7. 75g volkorenmeel
  8. 8. 7ml gemengde kruiden
  9. 9. 1 middelgrote wortel, geschild en geraspt
  10. 10. 1 middelgrote appel, geschild en geraspt
  11. 11. 1 ei
  12. 12. 50-100 ml magere melk
  13. 13. Suikervrije custard
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De voorbereiding van onze Christmas pudding

  1. 1. Breng de dadels en sinaasappelsap aan de kook in een steelpan. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat ze afkoelen.
  2. 2. Doe het mengsel vervolgens in een kom dat afgedekt kan worden en plaats het gedurende 3 uur in de koelkast. Dit laat toe dat de smaken zich goed kunnen vermengen
  3. 3. Vet vervolgens 10 kleine puddingvormen in en vul deze met het mengsel. Bedek dit vervolgens met bakpapier en vouw het bakpapier om de zijkanten heen.
  4. 4. Plaats de gevulde puddingvormen in een pan of in een pot met gekookt water – het water moet tot halverwege de puddingvormen komen. Bedek de pan of pot vervolgens met een deksel en laat het gedurende 2 tot 2½ uur stomen totdat het midden van de pudding gaar is. Vergeet niet om regelmatig te checken of er nog water in de pan of pot zit.
  5. 5. Zodra de pudding gaar is, verwijderen we het bakpapier en halen we de pudding uit de vormpjes. Nadien laten we ze eerst even afkoelen voordat we ze verplaatsen. De pudding kan luchtdicht verpakt worden en vervolgens drie weken in de vriezer bewaard worden. Het wordt warm geserveerd met suikervrije custard.
  6. 6. Bekijk ook recepten voor 4 andere lekkernijen die een goed alternatief zijn voor Christmas pudding :

Na afloop van deze voorbereiding maar ook na het kerstdiner, zal er zeker een overvloed aan afwas zijn. We zorgen dus dat we een goed afwasmiddel bij de hand hebben om dit alles zo vlot mogelijk te laten verlopen!

Heb jij een favoriet kerstdessert? Laat het ons weten!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador