Kerstversiering om op te eten

Kerstversiering om op te eten

Geen zin om die doos kerstversieringen weer van zolder te halen? Heb je liever iets originelers dan de kerstkoekjes, chocola en andere lekkernijen uit de supermarkt? Sla twee vliegen in één klap met deze zelfgemaakte eetbare kerstversiering voor in de boom!


Ingrediënten (voor 6 personen)
900 ml cakebloem
2,5 ml zout
2 ml natriumbicarbonaat
5 ml room
250 ml basterdsuiker
125 ml koude boter
1 ei, losgeklopt
5 ml vanille-essence
30-60ml water

Voor het glazuur:
300 ml bloemsuiker, gezeefd
1 eiwit, losgeklopt

verschillende kleurstoffen
eetbare decoraties
touw of lint

Zo maak je het:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  1. Doe alle droge ingrediënten samen in een beslagkom en wrijf de klontjes koude boter met je vingertoppen door het mengsel. Meng totdat een kruimelig mengsel is ontstaan.

  2. Klop de eieren met de vanille-essence en de helft van het water samen. Giet dit mengsel bij de kruimelige botermix en meng tot een zacht deeg ontstaat. Voeg indien nodig meer water toe. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast stijven.

  3. Verwarm de oven voor op 200 ° C en vet een bakplaat in. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm op een met bloem bestoven werkvlak. Met koekjesvormpjes kun je nu verschillende figuren uit het deeg drukken. Maak bovenin elk koekje een klein gaatje met een stokje (waar straks een lintje door kan) en bak gedurende zes minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Zet opzij om af te koelen.

  4. Mix de bloemsuiker en het eiwit en klop tot er een glad glazuur ontstaat. Verdeel het glazuur over verschillende kommen en voeg per kom een beetje kleurstof toe. Versier de koekjes. En als het glazuur hard is geworden kun je een touwtje of lintje door elk koekje halen. Nu zijn ze klaar om in de boom te hangen!


Tip: Als de gaatjes na het bakken niet groot genoeg blijken om er een lintje door te halen, maak het gaatje dan iets groter als de koekjes net uit de oven komen en nog warm zijn. Eventueel kan je ze daarna nog een minuutje laten bakken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Fafjan

Fafjan

gemeld

ik ga mijn boom uitsluitend met kerstkoekjes versieren! smullen wordt het

  • melden
friedel

friedel

gemeld

Volgende week zeker klaarmaken met de kleinkinderen, fijn en lekker om hun ouders te verwennen !

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador