Kiwitaart

Kiwitaart

De zachte, frisse en licht zure smaak van kiwi gaat perfect samen met bladerdeeg. Dit dessert is dus een zeer lekkere en lichte afsluiter van een maaltijd.


Kiwitaart

Begin met de voorbereiding van het bladerdeeg en giet 250 g bloem in een slakom. Maak een putje in het midden waar je een snuifje zout en 5 cl water indoet. Meng met de vingertoppen tot je een mooi deeg krijgt. Voeg gerust wat water toe als het deeg te droog is.

Spreid het deeg vervolgens uit over een vierkant van ongeveer 25 cm x 25 cm en smeer de boter uit in het midden over een vierkant van 15 cm x 15 cm.

Vouw de vier zijden naar het midden, dek af met een doek en laat een half uur rusten in de koelkast.

Spreid het deeg na deze rustpauze op het werkblad uit over een lengte van 60 cm. Vorm nu de verschillende lagen van het bladerdeeg.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vouw het rechteruiteinde over twee derde van de lengte en vouw het linkeruiteinde erover. Doe vervolgens nog eens hetzelfde, maar dan omgekeerd: vouw het linkeruiteinde over twee derde van de lengte en vouw het laatste rechterderde erover.

kiwitaartLaat vervolgens een kwartier rusten in de koelkast en herhaal deze handeling daarna twee tot drie keer alvorens een halfuur te laten rusten in de koelkast.

Laat het deeg vervolgens 10 minuten bakken op 180 graden. Schil ondertussen 500 g kiwi's en snijd ze in schijfjes.

Klop drie eieren met 20 cl slagroom, 30 g suiker en een eetlepel maizena en bedek de bodem van het deeg met dit mengsel.

Leg ten slotte de kiwi’s erop en laat 20 minuten in het midden van de oven bakken. Smullen maar!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Nog meer ovenschotels!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador