Koken op een drafje

Koken op een drafje

Vrienden die plots binnenvallen? Je partner brengt ineens een collega mee? Geen paniek! Ook jij kan improvisatieprinses worden. Volg even onze raadgevingen en je bent vertrokken!


Koken op een drafje

Kan je niet koken?
Is koken je ding niet? Dan is een pizza laten brengen natuurlijk dé oplossing. Maar met een beetje verbeelding raak je er ook wel uit. koken op een drafjeHet volstaat dat je één of twee favoriete gerechten in je hoofd houdt die je makkelijk kan klaarmaken. Bijvoorbeeld: open een blik geconfijte eendenbouten, schil en kook een paar aardappelen en klaar is kees. Of gooi het op de grote klassiekers: een sla van multicolorepasta met zalm en pompelmoes, vergezeld van in plattekaas geplette tonijn op geroosterd brood. Of beter nog: bestrijk een kruimeldeegbodem met tomatencoulis en bestrooi die met blokjes ham, wat olijven en kaas: jouw heerlijke pizza!

Heb je geen tijd?
Kies recepten die je binnen de 30 minuten kan klaarmaken. Ideaal is natuurlijk dat je kant-en-klaar diepvriesgerechten bij de hand hebt, die je alleen maar moet opwarmen. Maak er daarom een gewoonte van om gerechten in grotere hoeveelheden te bereiden en een deel daarvan in te vriezen. Zo zet je later in geen tijd iets lekker op tafel. Koop ook ingrediënten die je tijd besparen: gekoelde kant-en-klaar soep, zakjes sla, schoongemaakte prinsessenboontjes, kant-en-klare crème anglaise… En kies rijst, couscous en griesmeel in snelkookvarianten!

Snelle gerechtjes voor chef koks in spe
Drie super makkelijke en snelle recepten met kippenbillen:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Op zijn Indisch
Bestrooi 4 kippenbillen met peper, zout en 2 koffielepels kerrie. Verhit olie in een braadpan en bak daarin 1 fijngehakte ui en de kippenbillen goudbruin. Overgiet met 25 cl kokosmelk en voeg wat gehakte basilicumblaadjes toe. Dek af, laat 20 minuten sudderen en… klaar!

Met citroen
Braad 4 kippenbillen goudbruin in wat olie en bestrooi ze met peper en zout. Haal ze uit de braadpan en leg ze op een bord. Roer nu het sap en de schil van 1 citroen, 10 cl water, 1 takje rozemarijn en 1 koffielepel honing door het braadvocht. Voeg de kip weer toe en laat ze afgedekt in ± 20 minuten gaarsudderen.

Op zijn Baskisch
Kleur 4 kippenbillen goudbruin, haal ze uit de braadpan en leg ze op een bord. Fruit 1 fijngehakte ui en 1 versneden paprika in het braadvocht. Leg de kip erop en voeg 30 cl tomatenpulp, 1 knoflookteentje en 1 rood pepertje toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 20 minuten onder deksel garen.

Tip: gebruik om snel en lekker te koken je snelkookpan of je microgolf. Kleinere porties zijn dan twee tot drie keer vlugger klaar!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina