Lekkers voor in de diepvries

Lekkers voor in de diepvries

Een diepvries is superhandig … als je hem slim en correct gebruikt. Zin in meer-experte Evelien zet je op weg naar een fikse tijdsbesparing met vier bewaargerechtjes voor in je diepvries.


We gaan uit van grote aantallen. Zo kun je heel wat porties bewaren in je diepvries.

Viskroketjes

voor ± 24 stuks

  • 1 kilo witte vis
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 dl melk
  • 400 g aardappels, in blokjes
  • geraspte schil van 1 citroen
  • een bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • een bosje bieslook, fijngesneden
  • een ei
  • bloem
  • een bord broodkruim
  • peper en zout

Aan de slag

Snij de vis in stukken en doe ze met de laurierblaadjes, de melk en een glaasje water in een pan. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten trekken van het vuur. Schep de vis uit de pan in een schaal.
Kook de aardappelen gaar en giet af. Prak ze met een vork. Meng met de citroen, de peterselie, de bieslook, peper en zout.
Prak de vis door de puree. Laat goed afkoelen en vorm kleine hamburgers. Haal deze door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim.

Hoe invriezen en ontdooien?

Leg de kroketjes naast elkaar op een schaal en laat invriezen. Verdeel ze daarna per 4 in plastic zakjes en bewaar in de diepvries.
Om de viskroketjes later klaar te maken, moet je ze eerst ontdooien en dan goudbruin frituren.

Lekkers voor in de diepvries

Kippenbouillon

Voor ± 3 liter

  • 1 hoevekip
  • 5 wortels, in stukken
  • 6 stengels selder, in stukken
  • 4 stengels wit van prei, in stukken
  • 2 uien, grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels
  • zout
  • 2 eetlepels zwarte peperbolletjes
  • 1 gedroogd chilipepertje

Aan de slag

Doe de hoevekip in een soepketel. Voeg de groenten en kruiden toe en overgiet met 3,5 liter water. Breng aan de kook en laat minstens 1,5 uur pruttelen. Verwijder af en toe het schuim met een lepel. Haal de kip uit de soepketel en hou ze apart (deze kan je verwerken in vol-au-vent of een stoofpotje). Giet de bouillon door een zeef. Vang op en laat afkoelen. Verwijder het vet.

Hoe invriezen en ontdooien?

Verdeel de bouillon in porties van 0,5 liter en zet in de diepvries. Je kan de bouillon gebruiken als basis voor soepen, sauzen of voor risotto.

Lekkers voor in de diepvries

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tomatenlasagne met serranoham

Voor 8 ovenschaaltjes

  • 2 uien, fijngesneden
  • olijfolie
  • een glas witte wijn
  • 200 g halfgedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 liter tomatenpassata
  • oregano
  • peper en zout
  • een bosje basilicum
  • 24 lasagneblaadjes
  • 400 g serranoham
  • 100 g pesto
  • 500 g mozzarella

Aan de slag

Fruit de uien in olijfolie. Overgiet met de wijn en laat deze bijna volledig weg koken. Voeg de zongedroogde tomaten en de passata toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout.
Laat 30 minuten pruttelen en voeg dan de fijngesneden basilicum toe. Maak drie laagjes met lasagnebladen, tomatensaus en serranoham. Werk af met pesto en mozzarella.

Hoe invriezen en ontdooien?

Verpak de porties in plasticfolie en zet in de diepvries.
Als je ze wil bereiden, zet ze dan zonder te ontdooien in de oven. Laat ± 1 uur garen in een op 180°C voorverwarmde oven.

Kip met currysaus

Voor 12 porties

  • ± 2 kilo kipfilet
  • arachideolie
  • 5 sjalotten, fijngesneden
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 2 granny smiths, fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 dl kokosmelk
  • 5 dl kippenbouillon
  • zout

Aan de slag

Snij de kipfilets in stukken. Bak goudbruin in olie en voeg de sjalotten toe. Voeg het kerriepoeder, de appels en de knoflook toe. Roer goed en overgiet met de kokosmelk en de kippenbouillon. Laat 15 minuten pruttelen.

Hoe invriezen en ontdooien?

Verdeel over 12 diepvrieszakjes en bewaar in de diepvries.

Hoe gebruiken?

Serveer bij het opdienen met tropisch fruit en rijst.

Lekkers voor in de diepvries

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Lesley_83

Lesley_83

gemeld

In Amerika is het een echte hype. Slechts één keer werk om alles te snijden, te wassen en in te pakken, slechts één keer een grote afwas, maar wel voor een hele poos eten in huis. Ik doe het zelf ook al een geruime tijd. Aan het einde van de maand een lijst opmaken van gerechten die ik de komende maand graag wil eten, boodschappenlijst opmaken om dan in het begin van de maand de boodschappen te doen, alles klaar te maken (schoonmaken, snijden,...), in porties verdelen en invriezen maar.

  • melden
Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina