Maak een griezelmenu voor een Halloweenfeestje

Maak een griezelmenu voor een Halloweenfeestje

Eten en drinken voor een freaky feest kan er dan wel weerzinwekkend uitzien, maar het smaakt heerlijk.


Kinderen zijn niet de enigen die van een Halloweenfeestje houden. De ingrediënten voor een magisch feestmenu staan op tafel, van visvingers tot oogbal-gehaktballen. Iedereen, van jong tot oud, zal ervan smullen.

Als je een etentje geeft met Halloween, leef je dan eens helemaal uit. Je kunt je laten inspireren door klassieke griezelfilms, of je favoriete thriller, door monsters, toverkunst of de traditionele Halloweenmotieven: heksen en tovenaars of geesten en kabouters.

Vaste onderdelen van elke Halloweenmaaltijd zijn de 'tricks and treats', en natuurlijk een supergriezelige en goede sfeer. Met je menu kun je de heksen en monsters op je Halloweenfeestje vermaken en voeden. Vergeet dat kaasplankje, tenzij het er groen en klammig of roodgeaderd uitziet. Dit wilde en rare banket ziet er misschien niet smakelijk uit, maar de bloeddorstige vampiers en hongerige zombies zullen vast en zeker graag hun tanden zetten in deze heerlijke gerechten.

Maar er een mooi buffet van, zodat je gasten je griezelige eten en drinken kunnen bewonderen. Bij een Halloweenmaaltijd is het kleurenschema belangrijk voor de sfeer: ga voor bloedrood, slijmerig groen en angstaanjagend zwart. Je gasten zullen gillen van plezier, of ontzetting, als ze bloederige tomatensaus of groene blubber krijgen voorgeschoteld.

Hieronder volgen een aantal smerige opties voor een meergangenmenu, die je misschien inspiratie geven voor je eigen Halloweenmaaltijd:

Hapjes
Deze enge hapjes geven een nieuwe betekenis aan vingerfood bij het diner:

 • Schalen met oogballen, van gedeeltelijk geschilde blauwe druiven en gevulde lychees, olijven en kerstomaten
 • Een schaal guacamole die eruitziet als een blubber
 • Een fruitschaal met zwart en donker fruit, zoals zwarte bessen, bramen, pruimen en vijgen
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoofdgerechten
Maak een voedzame maaltijd voor je hongerige gasten, met een pruttelende stoofpot en botten om af te kluiven en nog meer oogballen:

 • Moerasstoofpot: Maak een Thaise curry met kip en allerlei groene groenten, zoals courgette, sperziebonen en doperwten. Laat wat gekookte spinazie op de stoofpot drijven voor een fijn slijmerig effect. Serveer met zwarte rijst.
 • Ribbetjes druipend van de rode barbecuesaus. Een Halloweenmaaltijd kan niet zonder botjes om af te kluiven
 • Maak van aardappelpuree spookgezichten met zwarte olijven of gehaktballetjes als ogen
 • Spaghetti in een rode saus schreeuwt om een bordje in gotische letters: 'wormen'

Drank
Maak een bloederig uitziende punch van dieprood vruchtensap of een griezelige groene soep waar allerlei enge dingen in drijven:

 • Granaatappelsap en spuitwater met zwevende bolletjes sorbetijs
 • Punch van cranberry en zwarte bessen met balletjes van tapioca
 • Tomatensap met gestoomde bloemkoolroosjes die eruit zien als hersenen
 • Een groen drankje van kiwi en appelsap met een hand van ijs in een plastic handschoen

Nagerechten
Een assortiment ziekelijk zoete toetjes die je gasten graag zullen willen proberen:

 • Een chocolade begraafplaats van cake met koekjesgrafstenen versierd met RIP.
 • Lichtgroene gelatine met gummetjeswormen erin
 • Stukken zoethout         
 • De traditionele pompoencakejes met een Halloweenmotief

Decoratie
Tussen al dat enge voedsel kun je plastic kevers, nepmuizen, spinnen van pijpenragers en spinnenwebben van draad leggen. Silhouetten van zwarte katten, heksen en vleermuizen voor aan de wand zijn gemakkelijk te maken. Een vaas met verdorde bloemen is een perfect tafelstuk. En uiteraard is je Halloween niet compleet zonder een uitgeholde pompoen met een kaarsje erin.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tanchy

Tanchy

gemeld

Drank: op een fles limonade een etiket kleven met halloweenfoto. Cupcake waar vinger (marsepein) uitsteekt, afwerken met rode confituur (bloed) Vinger in muizenval, ook afwerken met rode confituur. Hand van pudding. Pudding in handschoen (plastiek) gieten, laten afkoelen en handschoen voorzichtig doorknippen en verwijderen. Afwerken met rode confituur en zwarte nagels. Boterhammen in de vorm van vleermuis of spookje en roosteren

 • melden
brikoel

brikoel

gemeld

heksenvingers zijn bij ons ook altijd een succes !!

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador