Maak je tuin klaar voor een superbarbecue!

Maak je tuin klaar voor een superbarbecue!

Het eten is belangrijk bij een BBQ, maar als je je buitenruimte een beetje aankleedt, maak je er meteen iets bijzonders van. 6 toptips voor een onvergetelijk buitenfeestje.


- Vul een grote, kleurrijke schaal met ijsblokjes: de ideale plek om dranken in te koelen. Dankzij deze selfservice hoef je niet de hele tijd naar de koelkast te lopen.

- Maak een kookeiland in de tuin. Hierdoor verminder je de voorbereidingsstress en verhoog je de gezelligheid. Terwijl de gasten met een aperitiefje in de stemming komen, laat je hen allemaal plaatsnemen rond een gezellige tafel met hapjes, maar ook met groenten die nog gesneden moeten worden. Heel wat mensen zijn blij iets om handen te hebben.

- Laat de mannen bij het vuur. BBQ en mannelijkheid, het is nog altijd een topcombi. Ondertussen ben je off the hook en geef je hen het gevoel dat ze iets belangrijks aan het doen zijn (wat ook zo is).

- Maak een schaduwplek door een touw tussen de bomen te spannen en daar een vrolijk zeil aan vast te knopen. Heb je geen bomen, dan doen oude tentpalen of balken ook prima dienst als je ze in de grond verankert.

- Zorg voor een leuk achtergrondmuziekje. Wat Latino of een zwoele Franse stem brengt je gasten meteen in de juiste stemming. Later kun je overschakelen naar de tragere ritmes van blues of klassieke muziek of net extra opzwepende, vrolijke muziek.

- Geen mooie tuinmeubelen? Met een likje verf heb je zo een gloednieuw tuinstel. Ontbreekt het je aan tijd of zin, dan gooi je er wat leuke plaids overheen en decoreer je met een stapel kussens.

-Zet op tafel kommetjes klaar om afval en beentjes in te doen. En voorzie propere borden per gerecht. Eten van een proper bord ziet er veel smakelijker uit.

- Investeer in sfeervolle verlichting voor als het donker wordt. Zet kaarsen op de tafels, duw een paar fakkels in het gras en hang kleurrijke lampenslingers in de bomen om het tot in de late uurtjes gezellig te maken.

- Leg een stapel plaids klaar om je gasten warm te houden wanneer de avond valt...

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Leen2

Leen2

gemeld

Zal deze tips zeker meenemen naar de volgende barbecue. Vooral de tip voor het kookeiland is een tof idee.

  • melden
Delatre

Delatre

gemeld

Jà dat zijn horde tips

  • melden
madelief

madelief

gemeld

dat van die plaids is een goed idee! niet zo vervelend om naar huis te willen gaan omdat je koud hebt!

  • melden
Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Creëer een hotelgevoel in je eigen huis

Creëer een hotelgevoel in je eigen huis

Creëer een hotelgevoel in je eigen huis

Iedereen kan een slaapkamer inrichten met de allure van een kamer in een chic hotel. Hotelkamers geven vaak dat speciale gevoel van luxe en sereniteit. Het is de ideale manier om jezelf eens te verwennen. Met een beetje moeite en onze tips kan jij thuis ook zo’n sfeer creëren!

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Kaders ophangen

Kaders ophangen

Kaders ophangen

Niets eenvoudiger dan een kader ophangen. Het volstaat twee regels te respecteren: zorg dat je de ondergrond kent en gebruik het juiste materiaal.