Maïskolven Californië style

Maïskolven Californië style

Mais is niet alleen uitstekend kippenvoer. Enkele korreltjes mais geven kleur aan een saai slaatje. En bij de barbecue zou geroosterde mais op Californische wijze niet mogen ontbreken. Een kolfje naar je hand!


Maïskolven Californië style

Ingrediënten

  • Mais: 4 grote kolven met schutblad
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • zout
  • versgemalen peper
  • barbecue

Bereiding
Bind de kolven mais met de schutbladeren nog rond dicht met een stukje touw. Laat ze ca 1 ½ uur in een emmer met koud water onder staan. Steek de barbecue aan. Haal de mais uit het water en laat goed uitlekken. Leg de kolven mais mét schutbladeren ca 30 minuten op de barbecue, de mais wordt zo in z'n eigen jasje gaar gestoomd. Verwijder voor het serveren de schutbladeren en het stronkje. Rol de mais door de boter en bestrooi de kolven met zout en peper. Serveer ze met servetten of maiskolfvorkjes. Geef er geroosterd vlees of kip bij, bijvoorbeeld geroosterde kippenboutjes. Bij de traditioneel Amerikaanse bereidingswijze van maiskolven worden de schutbladeren wel verwijderd. Kook de maiskolven in kokend water met zout en 1 el suiker in ca 12 minuten gaar. Of stoom de <strong>mais</strong> in het mandje van een stoompan boven een laagje kokend water in ca 10 minuten gaar.

Lekkere bijgerechtjes hierbij zijn:

  • Potato fritters (gefrituurde aardappelschilletjes): boen de aardappelen schoon en haal er met een dunschiller lange dunne slierten schil af. Frituur de schillen kort in heet frituurvet tot ze mooi krokant zijn.
  • Kruidenboter: meng 150 gr zachte boter met zout, peper, 1 geperst teentje knoflook, 1 el fijngesneden bieslook, 2 el fijngesneden peter-selie, 1 fijngeprakte hardgekookte eidooier en 25 gr geraspte Parmezaanse kaas.
  • Yoghurtdip: roer in een kom 1 potje Bulgaarse yoghurt (125 ml), 1 el limoensap (bijv. Sicilia), ½ in ringetjes gesneden groene peper en 2 el korianderblaadjes tot een sausje. Breng het pittig op smaak met Worcestershiresaus (Lea en Perrins).

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.