'n Beetje bitter, 'n tikje zuur en o zo zoet...

'n Beetje bitter, 'n tikje zuur en o zo zoet...

Als je zwanger wordt, sta je er niet bij stil dat je vanaf dat moment nee moet zeggen tegen zowat alle leuke dingen in het leven: rauwe kazen, carpaccio, slaatjes en... alcohol.


Als je eenmaal bevallen bent, denk je dat het leed geleden is. Maar voor wie borstvoeding geeft (zoals ik nog steeds doe), lijkt er geen einde te komen aan de drooglegging. Af en toe een glaasje cava, ja, maar legendarische doorzakfeestjes zijn iets uit een vaag, vergeeld verleden.

Waar ik op dit moment het meest naar verlang, zijn grote, spectaculaire cocktails. Enkele jaren geleden volgde ik een workshop cocktails shaken en sindsdien ben ik een enthousiast amateurshaker. Het is geen kwestie van snel-even-wat-drankjes-mengen. Nee, je moet aan de slag met het juiste materiaal en de juiste ingrediënten en vooral: je moet je houden aan de regels van de kunst. Een goed gemixt drankje is je ideale maatje tijdens hete zomeravonden. Nu mijn borstvoedingsverhaal stilaan ten einde loopt, heb ik mijn shaker al klaargezet voor een gemene Whiskey Sour. Inderdaad, een cocktail met whiskey. Geen vrouwendrankje, zeg je? Ha! Tijdens mijn housewarmingparty een paar zomers geleden moest ik tot drie keer toe terug naar de nachtwinkel lopen om meer whiskey te kopen. Liters werden er gedronken! En niet alleen door de mannen, geloof me. Whiskey Sour is mijn absolute lievelingscocktail, en wel hierom: het is de perfecte mix van bitter, zoet en zuur. Na een slok ben je verkocht en begint de zomer pas écht.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

* Recept voor 1 Whiskey Sour
Gebruik het dopje van de shaker als maat. Doe 1 deel versgeperst citroensap (niet uit een flesje!), 2 delen rietsuikersiroop en 4 delen whiskey in de shaker. Voeg 8 ijsblokjes toe en shake 15 seconden. Giet de inhoud door een zeefje in een whiskeyglas met 6 ijsblokjes. De ijsblokjes in de shaker heb je niet meer nodig. Serveer onmiddellijk.

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

Lees alle blogs van Evelien

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie