'n Beetje bitter, 'n tikje zuur en o zo zoet...

'n Beetje bitter, 'n tikje zuur en o zo zoet...

Als je zwanger wordt, sta je er niet bij stil dat je vanaf dat moment nee moet zeggen tegen zowat alle leuke dingen in het leven: rauwe kazen, carpaccio, slaatjes en... alcohol.


Als je eenmaal bevallen bent, denk je dat het leed geleden is. Maar voor wie borstvoeding geeft (zoals ik nog steeds doe), lijkt er geen einde te komen aan de drooglegging. Af en toe een glaasje cava, ja, maar legendarische doorzakfeestjes zijn iets uit een vaag, vergeeld verleden.

Waar ik op dit moment het meest naar verlang, zijn grote, spectaculaire cocktails. Enkele jaren geleden volgde ik een workshop cocktails shaken en sindsdien ben ik een enthousiast amateurshaker. Het is geen kwestie van snel-even-wat-drankjes-mengen. Nee, je moet aan de slag met het juiste materiaal en de juiste ingrediënten en vooral: je moet je houden aan de regels van de kunst. Een goed gemixt drankje is je ideale maatje tijdens hete zomeravonden. Nu mijn borstvoedingsverhaal stilaan ten einde loopt, heb ik mijn shaker al klaargezet voor een gemene Whiskey Sour. Inderdaad, een cocktail met whiskey. Geen vrouwendrankje, zeg je? Ha! Tijdens mijn housewarmingparty een paar zomers geleden moest ik tot drie keer toe terug naar de nachtwinkel lopen om meer whiskey te kopen. Liters werden er gedronken! En niet alleen door de mannen, geloof me. Whiskey Sour is mijn absolute lievelingscocktail, en wel hierom: het is de perfecte mix van bitter, zoet en zuur. Na een slok ben je verkocht en begint de zomer pas écht.

* Recept voor 1 Whiskey Sour
Gebruik het dopje van de shaker als maat. Doe 1 deel versgeperst citroensap (niet uit een flesje!), 2 delen rietsuikersiroop en 4 delen whiskey in de shaker. Voeg 8 ijsblokjes toe en shake 15 seconden. Giet de inhoud door een zeefje in een whiskeyglas met 6 ijsblokjes. De ijsblokjes in de shaker heb je niet meer nodig. Serveer onmiddellijk.

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

Lees alle blogs van Evelien

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Wat?! Een culinair experte die afhaalpizza eet?

Wat?! Een culinair experte die afhaalpizza eet?

Wat?! Een culinair experte die afhaalpizza eet?

Dus jij dacht dat iemand als Zin in meer-experte Evelien nooit pizza bestelt of simpelweg boterhammen op tafel zet na een te lange werkdag? Of zo rond etenstijd wanhopig naar een koelkast vol restjes en een hoopje zielige groenten staart? En dat ze een blikje frisdrank of een zak chips verwerpelijk vindt? Dream on...

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Zo gezond als ’n visje!?

Zo gezond als ’n visje!?

Zo gezond als ’n visje!?

ZIN IN MEER-experte Evelien hult zich in een neopreenpak en neemt een figuurlijke duik tussen de vissen, de vissers en de wetenschappers. Mogen wij eigenlijk nog wel vis eten, vraagt ze zich af wanneer ze boven water komt.

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!