Ontbijten doorheen de hele wereld

Ontbijten doorheen de hele wereld

Zin in variatie, en om de dag heerlijk te beginnen? Laat je inspireren door de manieren waarop men overal ter wereld ontbijt. Bijvoorbeeld in…


Ontbijten doorheen de hele wereld

Europa: geraffineerd en vol contrastenontbijten doorheen de hele wereld
Hoe meer naar het noorden, hoe overvloediger het ontbijt. In Zweden, Noorwegen en Finland vormt gerookte of gemarineerde vis een belangrijk onderdeel van het ontbijt. Duitsland geeft dan weer de voorkeur aan beleg, broodjes en boter. In Zuid-Europa is het ontbijt vooral veel zoeter: de beroemde brioches met geconfijt fruit in Italië, de dikke, warme chocolade in Spanje, yoghurt met honing en fruit in Griekenland…

Menu-idee: Engels ontbijt
Dit is een bord vol, met baked beans (witte boontjes in tomatensaus), spiegel- of roerei, worstjes, bacon, gebakken aardappelen en champignons. Je vindt er op tafel ook toast met marmelade, muffins en soms havermout. De geprefereerde drank is thee, met een wolkje melk.

Azië: een heuse maaltijd om de dag te beginnenontbijten doorheen de hele wereld
Het ontbijt in de Aziatische landen moet in niets onderdoen voor dat op het Oude Continent. Vanaf ‘s morgens staan groene thee, witte rijst en vis op het Japanse menu, in China zijn het noedels en mantous (kleine gestoomde broodjes gevuld met vlees). in India is jalpan een belangrijk element (een salade van groenten en yoghurt), naast gebakken wafels met confituur, fruit en yoghurt. Opgediend met thee of gearomatiseerde kruidenthee.

Menu-idee: het ontbijt van Sri Lanka
Net als India kent Sri Lanka een rijk en gevarieerd ontbijt. Je krijgt er appa’s voorgeschoteld, een soort pannekoek van rijstbloem, gekruid of gesuikerd. Zij worden doorgaans vergezeld door sausjes, een ei, honing of yoghurt. Een variant is de string-hopper, een kleine pannekoek van stukjes spaghetti.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Amerika: stevig in het noorden, licht in het zuidenontbijten doorheen de hele wereld
Canada en de Verenigde Staten zijn geïnspireerd op hetzelfde model. Men is er gek op pancakes met ahornsiroop, donuts en ontbijtgranen (cornflakes, havermoutvlokken). De koffie is er altijd aangelengd: heel anders dan de Europese espresso dus. Zuid-Amerika kent een klein ontbijt dat sterk lijkt op dat van Zuid-Europa, met fruit en brioches met boter en confituur. En net zoals bij de loodgieter thuis de buizen lekken, drinkt men in deze typische koffieregio… Oploskoffie! De koffieoogst is immers gereserveerd voor de export.

Menu-idee: Amerikaans ontbijt
Dit ontbijt bestaat uit toast met boter, ontbijtgranen en dikke pannekoeken (pancakes). Ook ‘french toast’ is populair: wentelteefjes met veel suiker en tamelijk vet. Soms laten ze zich door de Engelsen inspireren, en voegen roerei en bacon toe aan het ontbijt, met een glaasje fruitsap erbij.

Afrika: fruit à volonté ontbijten doorheen de hele wereld
De Afrikanen maken een snel ontbijt met thee, brood (soms een griesmeelwafel) en hopen fruit: banaan, ananas, etc. Zwart Afrika heeft de gewoonte een steviger ontbijt te nemen op basis van gekookte gierst en dadels. Opvallend: Tunesiërs zijn verzot op grote beignets, van ‘s morgens vroeg al.

Menu-idee: Marokkaans ontbijt
Het Marokkaans ontbijt kent duidelijk Europese invloeden en bestaat dan ook uit het klassieke trio van koffie, boterhammen met boter en zoetigheden. Maar fruit speelt er een belangrijkere rol (vooral citrusvruchten). Men treft er ook griesmeelpannekoeken aan, gemaakt met water van sinaasappelbloesems. Daarbij wordt muntthee of sterke koffie gedronken.

Goed om weten: waar vind je de producten?
Wie in België Noord-Europese producten zoekt, kan terecht bij… Ikea! De wereldkeuken vind je in de rekken van de supermarkt, nabij de dieetproducten en specerijen. Oosters gebak vind je in Marokkaanse en Libanese theehuizen of restaurants.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild