Onze drie currygerechten

Onze drie currygerechten

Af en toe heb je echt zin in een echte curry! Wil je drie recepten voor curryschotels om je vingers van af te likken? Probeer onze gerechten met groenten, kip of rundvlees en doe er iedereen een plezier mee!


Iedereen houdt van de Indische keuken! Makkelijk te bereiden en erg smakelijk met al die exotische kruiden. Zin in een culinair reisje? Probeer dan deze 3 recepten voor curryschotels eens uit en ontdek ook ons Marokkaanse kiprecept en ons recept Vietnamese loempia’s.

Recept: kip curry

Voor deze eerste curryschotel, voor 6 tot 8 personen, heb je nodig:

  • 10 g chilipoeder
  • 5 g komijn
  • 5 g gemalen koriander
  • 5 g kurkuma
  • 50 ml zure room
  • 15 g uitgeperste knoflook
  • 5 g versgeraspte gember
  • 5 g zout
  • 60 ml tomatenpuree
  • 750 g kippenborst (in stukjes gesneden)
  • 30 g ghee (geklaarde boter)
  • 1 grote ajuin
  • 125 ml verse room
  • enkele blaadjes verse koriander als decoratie

Houd rekening met ongeveer 45 minuten voor het bereiden van deze eerste curry, maar vergeet niet dat je er de marineertijd bij moet rekenen.

Meng in een grote kom de volgende ingrediënten: chilipoeder, komijn, koriander, kurkuma, zure room (als je geen zure room hebt, kun je er zelf een maken met slagroom en citroen), knoflook, gember, zout en tomatenpuree. Daarna voeg je er de kippenblokjes aan toe en laat je dit mengsel ongeveer 45 minuten in de koelkast marineren.

Na het marineren bak je in een grote pan de in schijfjes gesneden ajuin in de ghee tot je een papperige consistentie krijgt. Voeg er de gemarineerde kip aan toe en laat alles ongeveer 30 minuten bakken.

Voeg de verse room toe, zet het vuur lager en laat 5 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Serveer in een mooie schaal en werk het af met enkele blaadjes verse koriander.

Recept: groenteschotel met curry

Ben je in de verleiding gekomen om ons tweede curryrecept te proberen? Om deze groenteschotel voor 6 personen te bereiden, heb je 35 minuten en deze ingrediënten nodig:

  • 15 g boter
  • 4 kleine fijngehakte ajuinen
  • 2 hele vruchten steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 15 g bloem
  • 250 ml water
  • 45 ml tomatenpuree
  • 5 g gemalen koriander
  • een mespunt kurkuma
  • 15 g zacht currypoeder
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 350 g butternut squash, geschild en in blokjes gesneden
  • 250 g snijbonen
  • 3 grote wortels, doormidden gesneden
  • 100 g erwtjes
  • 250 ml kokosmelk
Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Je kan hier een gratis doseersysteem bestellen. Slechts één bestelling per jaar.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

Verwarm de boter in een pan en bak de ajuinen goudgeel. Voeg er de steranijs en de kaneelstokjes aan toe. Meng in een apart kommetje de bloem met water en giet dit mengsel beetje bij beetje in de pan. Doe het rustig aan om klonters te voorkomen.

Voeg de tomatenpuree, koriander, kurkuma, currypoeder, aardappelen, butternut, snijbonen, wortel en erwtjes aan toe. Zet het deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

Giet er al roerend de kokosmelk bij en laat vanaf nu zonder deksel erop verder bakken tot de groenten zacht zijn.

Recept: vindaloo !

Voor dit laatste currygerecht voor 4 tot 6 personen moet je ongeveer 1u 15’ uittrekken en heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 teentjes knoflook
  • 10 g verse gember
  • 4 rode chilipepers
  • 10 g mosterdzaadjes
  • 5 g kurkuma
  • 5 g gemalen komijn
  • 15 g fenegriekzaadjes
  • 50 ml witte azijn
  • 30 ml olie
  • 2 ajuinen, fijngehakt
  • 4 grote tomaten, gepeld en gepureerd
  • 6 curryblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 hele kruidnagels
  • 5 g suiker
  • 1 kg rundvlees, in stukjes gesneden

Mix in een keukenrobot knoflook, gember, chilipepers, mosterdzaadjes, kurkuma, komijn, fenegriek en azijn tot een pasta.

Verwarm de olie in een kookpan. Voeg de ajuin toe en bak tot je een papperige brij krijgt. Voeg het mengsel uit de keukenrobot eraan toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Voeg daarna de tomaat toe laat nog eens 5 minuten bakken.

Tot slot voeg je de curryblaadjes toe, de kaneelstokjes, kruidnagel, suiker en stukjes vlees. Roer alles goed door elkaar om al het vlees met saus te vermengen. Voeg 60 ml kokend water toe en zorg dat je geen spatten op je kleren krijgt. Mocht je toch hardnekkige vlekken maken, reageer dan meteen door een efficiënt wasmiddel te gebruiken. In de laatste fase van deze bereiding laat je alles 45 minuten bakken tot het vlees zacht en gaar is. Nu is het klaar!

En jij, wat is jouw favoriete gerecht met curry?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer