Organiseer een onvergetelijk communiefeest

Organiseer een onvergetelijk communiefeest

Of je kind nu zijn of haar eerste of plechtige communie doet, een groot feest hoort erbij! Maar hoe pak je het aan? Hoe zorg je er voor dat zijn communiefeest een onvergetelijke ervaring wordt? Wij geven je alvast 5 tips.


1) Een communiefeest is voor kinderen...

... en niet voor volwassenen! Een excellent vijfgangenmenu aan een prachtig gedekte tafel is heel leuk voor de volwassenen, maar je zoon of dochter zal waarschijnlijk geen zin hebben in oesters of kaviaar. Stel het menu daarom altijd samen in overleg met de communicant zelf en zorg dat niemand té lang aan tafel moet blijven zitten.

2) Een communiefeest zonder communiekorfje?!

Koninginnenhapjes en ijslammetjes kunnen natuurlijk perfect, maar waarom hou je het niet eenvoudig? Een barbecue ligt voor de hand, maar je kunt bv. ook een echte pizzaoven inhuren en vervolgens iedereen zelf een pizza laten maken. Op die manier krijgt iedereen iets wat hij of zij zeker lust, zeker de kinderen!

3) Een communiefeest op locatie

Als je beslist om het feest niet thuis te organiseren, hoef je nog geen dure zaal te huren voor een geslaagd communiefeest. Denk ook eens aan locaties waar kinderen zich kunnen vermaken, bv. een voetbalkantine, een cafetaria van een speeltuin of zwembad... In sommige steden kun je zelfs een stoomtrein of plezierboot afhuren!

4) Een communiefeest vol activiteiten

Als het mooi weer is, hebben kinderen weinig nodig om zich te vermaken op het communiefeest. Maar zorg altijd voor een plan b, je weet nooit of het gaat regenen. Knutselen met klei, limonadeglazen beschilderen met glasverf of popjes maken uit zoutdeeg zijn beproefde activiteiten die al generaties lang hun succes hebben bewezen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5) Een communiefeest om nooit te vergeten

Naast het gebruikelijke communiekaartje kun je ook een zelfgemaakt aandenken meegeven aan alle kinderen. Je kunt kiezen voor een eetbaar souvenir, zoals boterkoekjes of een cupcake die je mooi verpakt hebt. Heb je op voorhand veel tijd, kun je ook iets haken of breien. Denk dan bijvoorbeeld aan een bloemige broche voor de meisjes of een vingerpopje voor de jongens.

Een heerlijk aperitief voor het communiefeest

Meestal krijgen volwassenen een kleurrijke cocktail in een mooi glas met ijsblokjes en moeten de kinderen het stellen met limonade in een plastic beker. Maar op een communiefeest staan de kinderen centraal, dus zij mogen zich net zo 'belangrijk' voelen als de volwassenen. Wij geven je alvast het recept voor een alcoholvrije zomerpunch: lekker voor jong én oud!

(voor 10 personen)

Meng in een grote, transparante kom 2,5 dl vers citroensap met 2,5 dl vloeibare suikersiroop (vind je bij de likeuren in de supermarkt). Leng aan met 1 liter spuitwater. Voeg op het laatste moment in stukjes gesneden zomerfruit naar keuze toe. Hoe meer fruit, hoe lekkerder! Serveer in hoge glazen met veel ijsblokjes en een rietje.

Zin in nog meer feesttips?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Leuke tips! Ik mis alleen nog wel de communiekaartjes. Die vind ik een belangrijk onderdeel van het communiefeest. Er zijn websites waar je zelf uitnodigingen voor communie kunt ontwerpen. Ik heb destijds samen met mijn dochter haar communiekaartjes ontworpen bij Poobies. Ze vond het erg leuk om dit te doen en achteraf kreeg ze ook hele leuke reacties!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina