Ovenschotel: schelvis uit de oven

Ovenschotel: schelvis uit de oven

Wie ‘ovenschotel’ zegt, denkt aan ‘winter’? Fout! Ook in de lente kan je heerlijke ovengerechten bereiden met kraakverse seizoensproducten.


Wie ‘ovenschotel’ zegt, denkt aan ‘winter’, toch? Fout! Je kan altijd heerlijke ovengerechten bereiden met verse seizoensproducten.

Ingrediënten - voor 4 personen:
4 schelvisfilets - peper – zout - 2 tomaten - olijfolie – enkele takjes verse oregano

Bereiding:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de 4 visfilets naast elkaar. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Snij de tomaten in dunne plakjes en leg deze bovenop de vis. Bedruppel met olijfolie.
  • Zet 12 minuten in de oven, voorverwarmd op 200 °C.
  • Werk af met de verse oregano, peper en zout.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tips

  • Vervang de schelvis door kabeljauw, roodbaars of een andere stevige witte vis.
  • Vervang de oregano door fijngesneden lente-ui . Leg onderaan de vis dunne plakjes gegrilde aubergine of courgette. Je kunt ook dungesneden en gestoofde venkel gebruiken.
  • Wikkel de vis in spek voordat je de tomaten erop legt.
  • Serveer bij dit gerecht een smeuïge puree met gesnipperde lentekruiden (bieslook, kervel, dille...).

Andere heerlijke lenteschotels uit de oven:
Lentepizza met erwten, spek, groene kruiden & ricotta
Geroosterde kip met jonge prei & rabarber

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer