Over & out, stoofpotjes!

Over & out, stoofpotjes!

Fantastisch, zo’n ferme ovenschotel met een kaaskorstje. Of een traag pruttelend stoofpotje. Maar nu even niet meer... ZIN IN MEER-experte Evelien bergt de aardewerken potten en XL-schotels op en zet haar witte borden klaar voor een portie kleurrijk lentelekkers.


Ik snak naar beter weer. Niet alleen omwille van het broodnodige extra energieshot, ik snak ook naar wat ik ‘zomereten’ noem. In september lees ik in kookboeken alleen nog het hoofdstuk ‘comfort food’ (ovenschotels met kaas, dampende kommen soep, stoofpotjes, heerlijke gesmoorde wintergroenten, een spekje hier en daar...), tijdens de lente blader ik door pagina’s vol frisse salades, sapjes en zuiderse hapjes (mmmm fingerfood). Ik droom over gegrilde groenten, asperges en tonijn met streepjes (lang leve de grillpan), over guacamole en Laab Gai (Thaise, kruidige minced chicken salad), over taco’s, sashimi, gazpacho, gambas a la plancha, munt in de tabouleh en meteen ook in mijn mojito.

over out stoofpotjes

Wat zou ik maken als ik de eerste keer weer buiten eet? Mezze (altijd feest!), taco’s, gemarineerde oosterse kippenspiesjes of een salade met gegrilde haloumi? En natuurlijk iets met verse frambozen als spreekwoordelijke kers op de taart (framboos in dit geval). Ik hou ervan gasten te verwennen met verrassende, frisse smaken. En ik kook graag. Het maakt mijn hoofd leeg, ook al moet ik aan zoveel dingen tegelijk denken. Snijden, hakken, roeren, kloppen, maar vooral proeven. De geuren en kleuren van verse ingrediënten: yummie!

En dan komt het leukste... De borden dresseren. In de winter mogen de potten (die van Le Creuset) op tafel, het zomereten smeekt dan weer om witte borden. Geen gruwelijk designporselein (vierkante borden... de horror). Op eenvoudige borden zonder rand (365+, dankjewel Ikea) komen die zomerse gerechten en verse kruiden het best tot hun recht.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dit is één van mijn favoriete zomerreceptjes. Het is supermakkelijk, kleurrijk en zit boordevol smaak.

Scampi's met paprika en limoen

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal, maar laat de staartjes zitten. Snij rode en gele paprika in reepjes. Bak de scampi’s kort in olijfolie met een beetje verse look. Bak de paprika in olijfolie op een hoog vuur. De reepjes mogen er aan de zijkant een beetje gegrild uitzien. Voeg de scampi's en paprika bij elkaar, kruid met een snufje harissa en blus met het sap van een limoen. Serveer er couscous bij en bestrooi met korianderblaadjes. Heerlijk!

Evelien

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina