Overheerlijke macaroni met kaas

Overheerlijke macaroni met kaas

Macaroni met kaassaus. Het ultieme troostvoer, maar wat een caloriebom! Dit geweldige recept biedt je alle smaak van de klassieke versie maar vervangt de zware en vettige saus door eentje op basis van pompoen, magere melk en Griekse yoghurt. Een gerecht met de perfecte goudgele kleur en het kleverige gevoel van de traditionele Cheddarkaassaus, maar aan 350 calorieën per portie minder.


INGREDIËNTEN (voor vier personen)
1. 1 flespompoen, in blokjes gesneden
2. 500 g macaroni
3. 500 ml melk
4. 1 teentje look
5. 1 sjalot, fijn gehakt
6. 1 laurierblad
7. 200 ml Griekse yoghurt
8. 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
9. 100 g Gruyère
10. 100 g Parmigiano Reggiano
11. 100 g Pecorino Romano

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

VOORBEREIDING
1. Kook de pasta volgens de instructies en giet af. Terwijl de pasta aan het koken is, snij je de pompoen, look en sjalot.


2. Voeg de melk, pompoen, look, sjalot en laurierblad samen in een steelpan. Breng aan de kook en laat dan ongeveer 15 minuten langzaam sudderen of tot de pompoen gaar is. 3. Verwijder het laurierblad en prak de pompoen in het melkmengsel fijn (of blend lichtjes met een staafmixer). Voeg de Griekse yoghurt en de verschillende kazen toe terwijl de saus nog heet is. 
4. Meng de gekookte pasta door de saus, lepel in een ovenschotel en plaats in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende enkele minuten of totdat er een krokant, goudgeel korstje is gevormd.  


5. Deze pompoenmacaroni is supergezond en overheerlijk. We beloven je dat kids en volwassenen hier helemaal gek zullen op zijn!


6. Nog zin in meer ovengerechten?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Isabella

Isabella

gemeld

Smaakt altijd ....

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador