Paastaart: het paasnestje

Paastaart: het paasnestje

Zin om een heerlijke paastaart te maken om van te smullen? Ontdek snel het eenvoudige paastaartrecept waar iedereen van zal genieten.


Een paastaart kan verschillende vormen aannemen, waarbij het paasnestje het vaakst voorkomt. Laat ons een kijkje nemen naar die paastaartrecept en achteraf de versieringen samen met de kinderen maken. Voor een gemakkelijke paastaart , dat bovendien origineel en verrukkelijk en ook nog eens behoort tot de originele paasgerechten en traditionele paasgerechten, is het aangeraden hier verder te lezen!

De paastaart met het paasnestje

Voorbereiding: 1uur + rust 1uur
Bakken: 20min
Moeilijkheid: 3
Budget: 2

Ingrediënten voor de paastaart

Voor de génoise

 • 3 eieren
 • 90 gram suiker
 • 60 gram bloem
 • 1 snuifje zout

Voor de siroop van onze paastaart:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 • 30 gram suiker
 • 5 cl water

Voor de crème van onze paastaart :

 • 3 eieren
 • 100 gram suiker
 • 150 gram boter
 • 1 vanillestokje
 • 2 koffielepels koffie-extract
 • 40 gram hazelnootstukjes
 • Enkele suikereieren voor de afwerking

Recept voor de originele paastaart

1.De génoise van de paastaart: We scheiden eerst de eiwitten van de dooiers. De dooiers mengen we met de helft van de suiker in een grote kom met behulp van een mixer. We blijven mixen tot het geheel wit en schuimig is. Nu wordt de bloem toegevoegd. De oven voorverwarmen op 210 °C .

2. We kloppen de eiwitten stijf nadat we er een snuifje zout in hebben gedaan. Tijdens het opkloppen kunnen we de andere helft van de suiker toevoegen. Nu kunnen we de opgeklopte eiwitten voorzichtig toevoegen aan ons andere mengel. Ons nieuwe deeg kunnen we op een met bakpapier bedekte ovenplaat bakken. We strijken het hele oppervlak plat met een spatel en laten het 10 minuten bakken.

3. Wanneer de koek van onze paastaart klaar is, keren we heb ondersteboven op een vochtige keukenhanddoek. We verwijderen het bakpapier en rollen de koek voorzichtig op. We laten dan de koek in de keukenhanddoek afkoelen.

4. Terwijl de koek afkoelt, kunnen we de suiker en het water aan de kook brengen. Wanneer deze stroop klaar is, gebruiken we een (keuken)penseeltje om het goedje over de, intussen uitgerolde en afgekoelde, koek te smeren.

5. De crème van onze paastaart : We mengen de boter met een klopper om deze wat losser te krijgen. Nu voegen we de zaadjes van de vanillestok toe alsook het koffie-extract. Nu goed mengen en opzij leggen.

6. We breken de eieren en kloppen ze 2 minuten op. Beetje bij beetje voegen we de suiker toe, terwijl we blijven kloppen. We verhitten de kom au bain-marie en blijven kloppen tot het mengsel in volume is verdubbeld. Nu verwijderen we de kom van het vuur en blijven kloppen tot het afgekoeld is. We incorporeren dit mengsel in de vanilleboter.

7. We garneren kort de binnenzijde van de koek en rollen hem op. We plaatsen er folie op en leggen deze 1 uur in de koelkast, samen met de resterende crème.

8. We snijden onze koek voor de paastaart in 4 gelijke delen en smeren de crème op de zijden en aan de bovenkant van de koek. We omringen deze door hazelnootstukjes en versieren de bovenkant met de resterende crème door gebruik te maken van een spuitzakje. De suikereieren kunnen nu ook in kleine stukjes worden toegevoegd samen met de resterende hazelnoten. Onze paastaart moet nog even in de koelkast geplaatst worden tot het moment gekomen is dat we ervan smullen!

Wat is jullie recept voor een heerlijke en gemakkelijke paastaart?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

xeniatje

xeniatje

gemeld

Dit klinkt heerlijk, met pasen probeer ik die uit

 • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild