Papillot van zalm en dille met knapperig gebakken groentjes


Thuis
2/07/2019
De magnetron doet meer dan opwarmen en ontvriezen. Het bewijs met dit smakelijke recept voor een zalmpapillot.

In de magnetron bereide zalm, op dat idee zou je zelf misschien niet komen. De bereiding van een papillot in de magnetron is echter een snelle manier van koken waar je weinig mee vuilmaakt; bovendien bewaart het de versheid en de smaak van de zalm en groenten. Dat levert een romig en sappig gerecht op, in enkele minuten klaar in de magnetron!

Zalmpapillot: ingrediënten voor 4 personen

  • 4 vellen boterhampapier in een lengte van 30 cm. Gebruik vooral geen aluminiumfolie, want die kan niet in de magnetron!
  • 30 g zachte boter, op kamertemperatuur
  • 900 g zalmfilets, met de huid
  • 120 ml slagroom
  • 60 g verse dille, fijngehakt
  • 150 g courgette in julienne
  • 150 g witte champignons in plakjes gesneden
  • Zout en peper

Zalm in de magnetron: recept, stap voor stap

1. Vouw elk vel boterhampapier dubbel en boter de helften in

2. Leg de zalmfilets op de ingeboterde delen

3. Spreid over elke zalmfilet 2 eetlepels room en 2 theelepels dille

4. Verdeel de courgette en de champignons over de 4 porties

5. Vouw het niet beboterde deel van het boterhampapier over de zalmfilet et sluit af met een 2 cm brede rand. Leg 2 papillotten naast elkaar zodat ze goed afgesloten blijven. Leg de porties op een keramisch of glaskeramisch bord met een diameter van 30 cm en plaats in de magnetron.

6. Stel de magnetron in op hoge temperatuur en 3 minuten. Ga met een lepel na of de vis gaar is: de vis moet uit elkaar vallen bij het contact met de lepel. Zet telkens een nieuwe baktijd van 20 seconden in tot de vis gaar is.

7. Breng op smaak met zout en peper

8. Serveer in borden om de tafelgenodigden aangenaam te verrassen!

Mocht er aan tafel iemand vlekken maken in zijn enthousiasme over je heerlijke zalm, dan word je door Dash gered!

En jij, welke recepten maak jij graag met de magnetron?