Dreft Platinum voor een schitterende barbecue deze zomer

Dreft Platinum zorgt voor een schitterende barbecue deze zomer

Zomer betekent buiten eten en dus wordt het weer tijd om je barbecue proper te maken. Voor een schitterend propere barbecue volg je deze eenvoudige tips.


De dagen worden langer en het is bijna tijd om de barbecue aan te steken en vrienden en familie uit te nodigen voor een heerlijke zomer vol etentjes in de buitenlucht! Vaak eten mensen toch maar binnen op een prachtige zomerdag omdat er zoveel gedoe komt kijken bij buiten koken, dus geven we je enkele tips voor een propere barbecue.

De voorbereiding
Zorg er eerst voor dat je alle etensrestjes van de barbecue hebt verwijderd en zet hem dan op de hoogste stand. Als je een kolenbarbecue hebt, voeg verse kolen toe zodat hij zo heet mogelijk wordt. Laat de barbecue 20 minuten met gesloten deksel branden zodat alle overgebleven restjes er af blakeren. Zet af en laat afkoelen. Als je een kolenbarbecue hebt gooi dan de assen op kale grond in de tuin in plaats van in de vuilbak.

De grill
Verwijder de grillroosters voorzichtig als ze afgekoeld zijn. Voeg een paar druppels Dreft Platinum toe aan wat warm water en boen de roosters met een staalborstel. Dreft Platinum is drie keer sneller op moeilijke en aangebrande resten dus je hoeft niet heel hard te schrobben want dit kan het rooster beschadigen. Wanneer ze volledig proper zijn spoel je ze af en droog je ze goed af. Bestrijk het grillrooster nu met een heel dun laagje plantaardige olie om roesten tegen te gaan.

De lekbak
Schraap overtollig vet af boven de vuilbak in plaats van boven de spoelbak want vet kan verstoppingen veroorzaken. Wanneer het ergste vet uit de lekbak is verwijderd, kan je een paar druppeltjes Dreft Platinum toevoegen en een keteltje kokend water. Laat het ongeveer tien minuten weken. Nadat de bak voldoende geweekt heeft, spoel je hem gewoon af onder de warme kraan. Zorg ervoor dat je de lekbak na ieder gebruik reinigt zodat die laatste grote schoonmaak aan het einde van de zomer niet al te erg is. Een superhandige tip is om wat aluminiumfolie onderin de lekbak te leggen dat je na ieder gebruik weg kunt gooien.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het deksel
Barbecuewalmen blijven in het deksel hangen tijdens het koken en laten een plakkerige laag vet achter. Om hier snel komaf mee te maken volstaat een druppeltje Dreft Platinum op een warme, vochtige doek waarmee je de binnenkant van het deksel afveegt. Als er nog plekjes overblijven kan je de barbecue nog eens 20 minuten aansteken. Wanneer hij afgekoeld is, kan je er nog een keer met de vochtige doek overheen gaan.

Aan het einde van de zomer en wanneer het tijd is om de barbecue weer tot het volgende jaar op te bergen geef je hem een goede wasbeurt en berg je hem binnen op, of onder een waterdichte hoes voor buitenbarbecues.

En nu zijn jullie klaar voor al dat lekkers op de barbecue.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Sneller en beter schoonmaken… Zo kan het!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador