Recept rundsaté met pindasaus

Recept rundsaté met pindasaus

Zin in het bereiden van een saté van rund met pindasaus? Lees hier hoe je deze Indonesische spies zelf kunt klaarmaken!


Maak een culinaire reis naar Indonesië met dit recept rundsaté met pindasaus! Een eenvoudig, heel smakelijk gerecht, dat ontzettend populair is in de straten van Indonesië en ook in de smaak van jouw gezin zal vallen. Willen je smaakpapillen nog verder reizen? Ontdek dan ook onze 3 recepten met curry en niet te vergeten ons overheerlijke recept voor Marokkaanse kip.

Ingrediënten voor rundsaté met pindasaus

Om dit recept voor rundsaté met pindasaus voor 4 personen te bereiden, moet je in twee fases te werk gaan. Eerst maak je de marinade, dan de saus. Deze ingrediënten heb je nodig:

    • 650 g lendenstuk, in stukjes van ongeveer 1,5 cm gesneden

Voor de marinade:

  • 85 ml sojasaus
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepel sesamolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ajuin, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel limoensap
  • pikante saus, naar eigen smaak

Voor de saus:

  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje pindakaas
  • 1/2 kopje pure kokosmelk
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel curry in poeder
  • het sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel pinda’s, fijngehakt
Spray Mr. Propre
Spray Mr. Propre
(3)

Verwijdert vuil & vet in een handig formaat

Ontdek nu!

Bereiding van de rundsaté met pindasaus

Begin met de marinade. Meng alle ingrediënten uit het lijstje: goed vermengd zullen alle smaken volledig harmonieus tot hun recht komen. Wees niet bang voor vlekken op het aanrecht: mocht je toch wat van de marinade morsen, gebruik dan een reinigende wipe voor de keuken! Zodra de marinade klaar is roer je het vlees er goed doorheen.

Voor de saus klop je alle sausingrediënten bij elkaar in een kom. Blijf doorkloppen tot je een romig resultaat krijgt. Bestrooi de saus met wat koriander en pindanootjes.

Spies de stukken vlees. Gril de spiesen op een hoog vuur, ongeveer 1 tot 3 minuten aan elke kant.

Serveer op een bed van juliennegroenten, zoals wortel of selder: die smaken perfect bij deze saus.

PS: dit recept is ook hemels met kip of gamba’s!

En jij, welk type brochetten eet jij het liefst?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina