Recept van een authentieke Italiaanse Pizza Primavera

Recept van een authentieke Italiaanse Pizza Primavera

Zin in een lentepizza? Zin in meer deelt met jou het enige echte recept van de Pizza Primavera!


De Italiaanse Pizza Primavera is een fantastisch gerecht om thuis te maken: het recept zit vol verse ingrediënten die de lente oproepen! Het is ook een goedkope maaltijd met veel frisse smaken, vooral als je verse basilicum gebruikt. De Pizza Primavera vergt maar weinig bereidingstijd, en is zo sappig dat hij ongetwijfeld sneller verslonden is dan dat je de afwas hebt gedaan!

Ingrediënten voor de Pizza Primavera, voor 5 personen

  • Voor het deeg:
  • 500 g bloem
  • 11 g bakkersgist
  • 350 ml water
  • 45 ml olijfolie
  • 4 g suiker
  • 4 g zout
  • Voor de garnituur:
  • 400 ml passata (of tomatenpuree)
  • 150 g gekookte hesp
  • 400 g mozzarella
  • Een verse tomaat
  • Gedroogde oregano
  • Rucola
  • Verse basilicum

Bereiding van de Pizza Primavera

Maak het pizzadeeg door de bloem in een mengkom te doen en er de gist en het water aan toe te voegen. Meng deze ingrediënten langzaam met de hand door elkaar en voeg er de olijfolie, de suiker en het zout aan toe tot je een egaal deeg hebt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Leg het deeg op een met wat bloem bestrooid aanrecht en kneed het tot je een stevig, homogeen bolletje hebt. Leg dit deegbolletje in de mengkom, leg er een propere keukenhanddoek overheen en laat het een uur rijzen.

Haal het deeg uit de mengkom en rol het met de deegroller uit. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg (hoeft niet, maar het voorkomt ‘deegbellen’) en leg het op een bakplaat met antiaanbaklaag of met flink wat bloem bestrooid. Smeer een beetje van de passata over het deeg uit (geen paniek als je wat passata op het tafelkleed ‘gesmost’ hebt, want met Dash heb je een uitstekend wasmiddel dat alle vlekken verwijdert) en plaats het 7 minuten in een op 220 °C voorverhitte oven, om je pizza voor te bakken.

Haal de pizzabodem uit de oven, smeer er de rest van de passata over uit en leg daarop de hesp, mozzarella, verse tomaat en oregano. Bak nog 15-20 minuten in de oven.

Garneer je warme lentepizza met rucola en blaadjes basilicum en bereid je mentaal voor op een hemelse smulpartij!

En jij, wat is jouw favoriete lentegerecht?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador