Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine

Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine

Eindelijk! De lang verwachte, warme zomer is begonnen. Als je volk over de vloer krijgt is het niet altijd makkelijk om een verteerbaar menu te verzinnen. Je kunt altijd een panzanella salade maken als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht, maar dan moet je ook nog een verfrissend dessert vinden om een goede beurt te maken. Daarvoor raden we je totaal een frambozenijs aan, of anders dit heerlijke meloensorbet zonder ijsmachine. Je hebt er niet veel materiaal voor nodig, alleen een beetje kennis van zaken om dit makkelijke recept te bereiden dat weinig calorieën bevat!


Ingrediënten voor meloensorbet zonder ijsmachine

Ook al is meloenijs zonder ijsmachine een dessert dat ongetwijfeld meer in de smaak van volwassenen zal vallen, zullen de kinderen er vast van willen proeven als je het samen met hen klaarmaakt. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 1 meloen
  • 160 g griessuiker
  • 5 cl water
  • 2 soeplepel citroensap

Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine

Begin met het doorsnijden van de meloen en gebruik een lepel en een kommetje om de inhoud te verwijderen. Verwijder de pitten om alleen het vruchtvlees over te houden (waar je ongeveer 500 gram moet van nodig hebt). Het teveel aan vruchtvlees is perfect bij het aperitief met tandenstokers, of in het sorbet geprikt wanneer het klaar is).

In een grote kom voeg je het water en het citroensap bij de stukken meloen. Daarna mix je alle ingrediënten voor je meloensorbet zonder ijsmachine. Je moet een zo homogeen en vloeibaar mengsel krijgen als mogelijk is.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe en meng geleidelijk aan door het mengsel.

Een geslaagd meloensorbet zonder ijsmachine

Een geslaagd sorbetijs zit hem in het invriezen en de presentatie. Om te vermijden dat het sorbet kleine, onaangename ijskristallen vormt, gebruik je best individuele potjes en plastic folie. Laat ze 3 uur in de diepvriezer invriezen.

Nu hoef je alleen nog maar je heerlijke meloenijs zijn ijsmachine op te lepelen. Als je vlekken maakt, geen paniek: een goed wasmiddel is alles wat je nodig hebt.

En jij, heb jij lekkere recepten voor huisgemaakt sorbet?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Isola

Isola

gemeld

Geprobeerd en was blijkbaar een succes bij de mensen zalig thnx

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Recept gele paprikasoep met paprika

Recept gele paprikasoep met paprika

Recept gele paprikasoep met paprika

Soepen zijn onvermijdelijk in de gastronomie. Makkelijk en snel klaar te maken, heel smakelijk en snel aan te passen aan de goesting van de dag. Ze kunnen zowel als voorgerecht als hoofdschotel worden opgediend. Waarom zou je dan niet deze heerlijke gele paprikasoep met paprika uitproberen om zowel de kleintjes als de groten blij te maken? Bij deze soep zou je makkelijk een gezonde burger of een meloensorbet kunnen serveren.

asperge

asperge

Geschreven door nicole60 een lid van Zin in meer,28 mei 2015

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Recept voor een cocktail met bloedappelsien

Recept voor een cocktail met bloedappelsien

Recept voor een cocktail met bloedappelsien

Voor wie de temperatuur van een feestje een beetje wil opdrijven gaat er niets boven dat tikkeltje zuur van een appelsien, citroen of limoen. Citrusvruchten houden je smaakpapillen wakker en geven je een dosis vitamine C om je immuunsysteem te boosten. Dit wat zurige recept op basis van bloedappelsien is ideaal bij een panzanella salade en meloensorbet: laat je verleiden door dit recept voor cocktails met bloedappelsien! Bloedappelsienen zijn mooi robijnrood en zachter van smaak. Daarom zijn ze zo geschikt voor een cocktail met wodka en likeur.