Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine

Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine

Eindelijk! De lang verwachte, warme zomer is begonnen. Als je volk over de vloer krijgt is het niet altijd makkelijk om een verteerbaar menu te verzinnen. Je kunt altijd een panzanella salade maken als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht, maar dan moet je ook nog een verfrissend dessert vinden om een goede beurt te maken. Daarvoor raden we je totaal een frambozenijs aan, of anders dit heerlijke meloensorbet zonder ijsmachine. Je hebt er niet veel materiaal voor nodig, alleen een beetje kennis van zaken om dit makkelijke recept te bereiden dat weinig calorieën bevat!


Ingrediënten voor meloensorbet zonder ijsmachine

Ook al is meloenijs zonder ijsmachine een dessert dat ongetwijfeld meer in de smaak van volwassenen zal vallen, zullen de kinderen er vast van willen proeven als je het samen met hen klaarmaakt. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 1 meloen
  • 160 g griessuiker
  • 5 cl water
  • 2 soeplepel citroensap

Recept voor meloensorbet zonder ijsmachine

Begin met het doorsnijden van de meloen en gebruik een lepel en een kommetje om de inhoud te verwijderen. Verwijder de pitten om alleen het vruchtvlees over te houden (waar je ongeveer 500 gram moet van nodig hebt). Het teveel aan vruchtvlees is perfect bij het aperitief met tandenstokers, of in het sorbet geprikt wanneer het klaar is).

Bestel je gratis doseersysteem

Bestel je gratis doseersysteem

Je kan hier een gratis doseersysteem bestellen. Slechts één bestelling per jaar.

Staaltje geselecteerd
Kies dit staaltje niet
Staaltje al besteld

In een grote kom voeg je het water en het citroensap bij de stukken meloen. Daarna mix je alle ingrediënten voor je meloensorbet zonder ijsmachine. Je moet een zo homogeen en vloeibaar mengsel krijgen als mogelijk is.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe en meng geleidelijk aan door het mengsel.

Een geslaagd meloensorbet zonder ijsmachine

Een geslaagd sorbetijs zit hem in het invriezen en de presentatie. Om te vermijden dat het sorbet kleine, onaangename ijskristallen vormt, gebruik je best individuele potjes en plastic folie. Laat ze 3 uur in de diepvriezer invriezen.

Nu hoef je alleen nog maar je heerlijke meloenijs zijn ijsmachine op te lepelen. Als je vlekken maakt, geen paniek: een goed wasmiddel is alles wat je nodig hebt.

En jij, heb jij lekkere recepten voor huisgemaakt sorbet?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

tantekaat

tantekaat

gemeld

Bespaar tip.... druiven die niet opgeraken, vries je in, u kan ze later als leuk ijsklontje gebruiken, Bananen, die te rijp zullen worden, ..... snij in schijfjes, envries deze in, Zin in en gezond ijsje? Doe de bevroren schijfjes banaan in de blende met een klein beetje melk en stukje pure chocolade, heerlijk bananen ijs a la stracciatelie....

  • melden
Isola

Isola

gemeld

Geprobeerd en was blijkbaar een succes bij de mensen zalig thnx

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina