Veel eten voorbereiden? Hier zijn simpele recepten voor 10 personen!

Veel eten voorbereiden?

Zin om een gemakkelijk recept voor 10 personen uit te proberen voor een familiefeest? Hier is hoe je dat doet!


Veel eten voorbereiden? Hier zijn simpele recepten voor 10 personen! Desc: Zin om een gemakkelijk recept voor 10 personen uit te proberen voor een familiefeest? Hier is hoe je dat doet!

Elke mama is een superheld. Ondanks het feit dat mama’s zich om vrijwel alles bekommeren, is het belangrijk dat ze ook even wat tijd voor zich vinden. Eén van de talenten waar zo veel mama’s over beschikken, is het maken van eten voor 10 personen. Het ondernemen van zo’n klus is ook onmogelijk zonder een zeer degelijke en concrete organisatie. Koken voor 10 vergt dus een zeer precieze voorbereiding. Vermoeiend zal het wel worden, maar gelukkig bestaan er een heleboel tips voor een goede nachtrust zodat we achteraf kunnen recupereren. Laat ons nu even kijken hoe we de voorbereiding van de maaltijd het beste doen.

Recept voor 10 personen

Het belangrijkste bij het organiseren van een etentje waar je veel eten moet voorbereiden, is om precies te weten hoeveel mensen er komen. Zijn het er exact tien? Zijn het er meer? Waarschuw dus tijdig je gasten dat ze niet op het laatste moment annuleren zonder goede reden of een extra persoon meebrengen! Breng uiteraard de boodschap op een vriendelijke manier over, en maak duidelijk dat het voltooien van zo’n klus erg veel moeite vraagt. Beter voorkomen dan genezen!

Koken voor 10 dat betekent ook dat we zeker moeten zijn van onze hoeveelheden. Zo moeten we niet enkel de hoeveelheid aan ingrediënten weten, maar ook hoeveel drank voorzien we moeten voorzien. Als we ongeveer een halve fles wijn per persoon tellen, is het misschien een goed idee om de gasten te vragen dat ze zelf een fles met zich meebrengen. Dit keer dan maar geen bloemen?

Belangrijk is dat we niet teveel eten voorzien! Het laatste dat we willen, is dat de eters na het voorgerecht geen honger meer hebben.

Recept voor 10 personen: enkele ideeën

Naargelang de periode van het jaar, variëren de soort gerechten dat we eten. Dat betekent dat onze voorbereiding van het recept voor 10 personen afhankelijk is van het aantal personen, maar ook van de periode. Hier is dus een kleine selectie om veel eten te kunnen voorbereiden, tijdens elke periode van ’t jaar!

Opgelet voor vlekken, want een ongelukje is snel gebeurd. Gelukkig hebben we steeds een goed wasproduct in huis om alle achteraf alles proper te krijgen.

Heb jij ook handige en leuke ideeën die het koken voor 10 vergemakkelijken? Laat het ons weten!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Je favoriete familierecepten doorgeven

Je favoriete familierecepten doorgeven

Je favoriete familierecepten doorgeven

Familierecepten zijn een gekoesterde traditie. Wanneer je kinderen volwassen zijn, zullen jouw kookkunsten veel betekenen voor hen. Hier vind je wat tips om je beste recepten te delen met familie en vrienden.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow