Say cheese!

Say cheese!

Zin in meer-experte Evelien heeft een bloedhekel aan verkleedfeestjes. Alsof ze zich niet zonder pruik, rare schoenen en glitterschmink zou kunnen amuseren... Maar goed, een vriendin blijft aandringen en dus duikt zij noodgedwongen in de brylcream en de petticoats.


Ligt het aan mij of zijn er nog mensen die een bloedhekel hebben aan verkleedfeestjes? Vorige week was het weer zo ver. Mijn goede vriendin Tuchila, die me nochtans erg goed kent, bleef maar aandringen: ‘Wanneer doen we eens een Grease-avond? Jij en Steven, Erik en ik.’

Ik besprak het met Steven. ‘Zie jij het zitten om in fiftiesoutfit naar Grease 1 én 2 te gaan kijken bij Tuchila en Erik?’ Hij keek me aan met een blik van ‘Waar is de dichtstbijzijnde brug?’, maar we konden er niet onderuit. Er was al sprake van Pink Lady-cocktails, popcorn en cheeseburgers (die IK zou moeten maken).

Na veel gezucht stemde ik toe, en ik besloot meteen om geen mietje te zijn en er ook helemaal voor te gaan. Mijn schoonmoeder, die nog voor kapster heeft gestudeerd, werd ingeschakeld om mij een fiftiescoupe te geven. Ik haalde mijn eyeliner vanonder het stof en smeerde Stevens haar vol brylcream. En nog belangrijker: ik bedacht hoe ik de allerlekkerste cheeseburgers ooit zou kunnen maken. Al was het maar om het ongemak van heel dat verkleedgedoe te verzachten.

Het geheim van een goede cheeseburger is tweeledig:

1. het broodje
Vergeet de Amerikaanse sponsbroodjes met maanzaadjes die je in de supermarkt kan kopen. Ze zien er heel authentiek uit, maar het zijn vreselijke ondingen. Ik koos voor verse tijgerpistolets van een goede bakker. Dat zijn pistolets met een beetje crunch aan de buitenkant en een lekker zachte binnenkant. Als je deze broodjes opensnijdt en ze eventjes op de grill legt, heb je de perfecte basis voor je burgers.

2. het vlees
Normaal gezien bestaan hamburgers uit 100% puur rundvlees, maar persoonlijk vind ik dat maar een droge lap. Gemengd gehakt (varken + rund) is véél lekkerder en sappiger. Om het vlees nog beter bij de kaas te laten passen, deed ik er naast peper en zout een goede scheut mosterd én ketchup in, samen met een rauw eitje en wat broodkruim. Meng goed en maak dan extra dunne hamburgers. Hoe dikker, hoe moeilijker om ze op te eten. Leg de burgers kort op de gril en bak ze zeker niet te droog!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dan zijn er nog vier essentiële bestanddelen:

  • krokante sla (bv. Romeinse sla of ijsbergsla)
  • een zeer dun plakje tomaat
  • twee schijfjes augurk
  • én een pittige kaas

Ik hou niet van die vierkante smeltkaasjes, geef mij maar een rijpe cheddar of karaktervolle pecorino. Werk je broodjes af met mosterd en tomatenketchup.

Ik zweer het: met deze cheeseburgers overleef je élk verkleedfeestje.

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

Lees alle blogs van Evelien

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina